Ängby motettkör

Måndagar kl. 18.45–21.15 i Ängbykyrkans körsal.

Ängby motettkör repeterar i Ängbykyrkans körsal måndagar kl. 18.45-21.15. Vi sjunger kontinuerligt i gudstjänsterna i Bromma församling, oftast i dubbelkvartett, men på större helger även i kör.

Ängby motettkör har som namnet antyder Ängbykyrkan som ”huskyrka” och har under 2019 bland annat medverkat i den stora festgudstjänsten då Ängbykyrkans 60-årsjubileum firades. Under päsken gav kören tillsammans med solister Rolf Martinssons Lukaspassionen med text av Göran Greider. Hösten 2019 gjorde kören en resa till den lilla staden Abano Terme strax väster om Venedig med 20 000 invånare och 78 termiska bad. De gjorde tre framträdanden - i i foajén till det hotell de bodde på, vid en mässa i St Antoniobasilikan i Padua och en utomhuskonsert i Abano Terme då de sjöng Verdi, Puccini och svensk Sommarpsalm i den ljumma sommarkvällen. 

Repertoaren är mest klassisk, men Ängby motettkör sjunger också gospel, spirituals och modern visa. För att vara med i kören behöver du ha körvana eller vana att musicera tillsammans med andra. Besök gärna körens egen hemsida: www.angbymotettkor.se

Kontakt