Foto: Bromma församling

Julen flyttar ut – besök krubban i verklig storlek utanför Bromma kyrka

Julkrubborna i Bromma kyrka är bland de mest populära gudstjänsterna under året, men på grund av smittorisken blir de inte av i år. Istället bjuder vi in till en stor julkrubba utomhus, precis bakom Bromma kyrka.

Willab Garden i Bromma har sponsrat med en del av ett växthus som står på kyrkans norrsida och rymmer julkrubban i verklig storlek som i vanliga fall ställs upp i Ängbykyrkan. Växthuset fungerar som ett tittskåp och du kan besöka det när du vill mellan första advent och trettondagshelgen.

I anslutning till julkrubban finns QR-koder där du kan lyssna på julevangeliet inläst av prästen Christer Klausberger, julevangeliet för barn inläsat av biträdande kyrkoherde Cathrine Nordqvist och julmusik spelad av församlingens musiker. Du kan också lyssna på inspelningarna här nedanför.

Bromma församling finns på plats vid julkrubban första advent kl. 10.00–16.00, andra advent kl. 10.00–16.00, och på julafton kl. 9.00–12.00. Då finns det också möjlighet att tända ljus inne i kyrkan.