Borensbergs pastorat Besöksadress: Bergvallagatan 3, 59031 Borensberg Postadress: Box 20, 59030 Borensberg Telefon: +46(141)203300 E-post till Borensbergs pastorat

Björkhällakyrkan

Björkhällakyrkan ligger centralt i Borensberg. En "ny" kyrka som invigdes på påskdagen 1988. Den är ritad och uppförd av Nordiska Trähus.

Kyrkan uppfördes 1988 efter ritningar av Nordiska trähus AB. Invigningen ägde rum påskdagen 1988. Byggnaden innehåller kyrkorum och två församlingssalar som kan öppnas upp och förstora kyrkorummet. Dessutom finns sakristia, kyrktorg samt expedition med arbetsrum.

Orgeln är tillverkad av Ålems orgelverkstad och invigd första söndagen efter trettondedagen 1990.

Altartavlan är målad av Borensbergskonstnären Anders Gustafsson.

Björkhälla
Bild: Elin Lindell