Pastors Expedition i Arboga, Östra Nygatan 12

Arbogabygdens församling

Välkommen till det som berör oss - i vardag och högtid. Vi finns här för dig. Välkommen in!

Vårkonsert med Örebro Kammarkör den 26 maj i S:t Nicolai kyrka, Arboga

Njut av högklassig körmusik under Kulturdagarna i Arboga

Konsert med Diakonikören onsdag 29 maj kl. 12:00

Den här onsdagen lockar vi med körmusik i Heliga Trefaldighets kyrka. Fri entré.

Musik i sommarkväll - söndagar 9 juni till 4 augusti

Njut av ljuvlig musik i Medåker, Götlunda och Säterbo under sommaren!

Församlingsexpedition sommar

Sommaröppettider i Arbogabygdens församling

Måndag 17 juni till och med söndag 11 augusti håller vi lite extra öppet i våra kyrkor.

S:t Nicolai kyrka - renovering tornets fasader

S:t Nicolai kyrka: Nu börjar fasadarbeten

Vid västra entrén pågår byggnadsarbeten under våren och sommaren 2024

Vattenspridare på gräsmattan

Insats av vattenspridare på gräsmattan på Gamla kyrkogården i Arboga

Från och med idag repareras en stor gräsmatta på Gamla kyrkogården (Lundborgsesplanaden).

Om oss

Arbogabygdens församling hör till Västerås stift. En församling utgör ett visst geografiskt område. Inom vår församling ingår förutom Arboga även landsbygden kring Säterbo, Medåker och Götlunda.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar? Du kan maila, skicka brev eller ringa oss på expeditionen.

Pax et bonum

Missade du att ta med ett månadsblad? Här kan du ladda hem tidningen som pdf! I tidningen hittar du information kring våra verksamheter, grupper, mötesplatser och kalender med gudstjänster mm. Pax et bonum finns att hämta i våra kyrkor, församlingshem och på Pastors expedition. Du kan ladda hem tidningen som pdf här nedan! Eller beställ den direkt till din brevlåda.

Barn & Ungdom

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan.

Barnkörer

I Arbogabygdens församling finns flera barnkörer att välja på för dig som är intresserad. Tag med en kompis eller kom själv och träffa nya kompisar!

Några glada ungdomar spelar kort tillsammans.

Ungdom & konfirmation

Vill du umgås, hänga med kompisar, sjunga i kör eller behöver någon att prata med?

Arboga Motorkyrka

Klara, färdiga, gå! Är du redo för bilkurragömma och mer?

Våra kyrkor och församlingshem på landsbygden:

Det händer i Götlunda

Varmt välkommen till Götlunda, ungefär en kvart från Arboga. Här ligger kyrkan och församlingshem bredvid varandra. Vi har olika verksamheter på gång och firar gudstjänster tillsammans. Kom du också!

Det händer i Medåker

Här har vi sammanställt det som händer i Medåkers kyrka och på Klockargården. Kom och ta en titt - eller även bättre: Besök oss på en gudstjänst eller andakt!

Kom och lek med oss!

Öppet Kyrkis

Varmt välkomna att leka, umgås, sjunga och fika! För barn 0-6 år med vuxna.

Baby Café

Babycafé

En träffpunkt utformat för de allra minsta, barn 0-2 år (och deras syskon).

Varannan fredag: Klapp & Klang med kyrklek i Heliga Trefaldighets kyrka

Klapp & Klang är en gudstjänst på barnens villkor som bygger på sång, musik och rytmik - tillsammans med våra maskotar Grålle och Målle.

Gudstjänster

Här i Arboga har vi ett rikt gudstjänstliv. Vi firar högmässa varje söndag kl. 11:00 och gudstjänster, musikgudstjänster, familjegudstjänster, barngudstjänster med mera i alla våra fem kyrkor. Läs mer om vårt gudstjänstliv och veckans bibeltext.

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen och skrattar. En manlig präst håller barnets hand.

Välkommen på dop!

Spädbarn, ung eller vuxen – åldern på den som döps spelar ingen roll. Det är en fin tradition och en högtid att fira!

Vigsel

Funderar du på att gifta dig? Ska du gå på bröllop? Läs här om Bröllop i Arbogabygdens församling!

Begravning

När döden kommit nära, när vi mist någon som betytt mycket för oss, så kommer även många tankar och frågor. Det är något djupt mänskligt att på olika sätt visa respekt för den som avlidit.