Foto: K Sigge Dahlqvist

Musik och körer

Vill du sjunga i kör, lära dig ett instrument eller gå och lyssna på någon av våra konserter? Då har du hamnat rätt. Svenska kyrkan är en av Sveriges största musikscener.

Kör
Blandad kör Foto: K Sigge Dahlqvist

I Arbogabygdens församling har vi just nu ca 240 aktiva körsångare fördelade på 13 körer (!) För mer praktisk och aktuell information om körerna följ länken här!

Av dessa körer är 4 barnkörer, 1 ungdomskör, 3 blandade kyrkokörer och en dagledigkör. Just nu är våra yngsta körsångare 6 år och sedan sträcker sig ålderspannet till över 85 år!!

Geografiskt finns det körer i Götlunda, Medåker och i Arboga.

Våra körers huvudsakliga uppgifter är förstås gudstjänsterna, vid stora kyrkohögtider såväl som de ”mindre” söndagarna. Detta varvas med lite större projekt, var kör för sig eller tillsammans.

Vi har också sex intressanta orgelinstrument som vi undervisar på i mån av intresse. Vi spelar under gudstjänster, andakter och andra verksamheter.

Vill du se eller höra mer av vår musik? Kontakta någon av våra musiker.
Du hittar oss på personalsidan här på hemsidan.