Om oss

Arbogabygdens församling hör till Västerås stift. En församling utgör ett visst geografiskt område. Inom vår församling ingår förutom Arboga även landsbygden kring Säterbo, Medåker och Götlunda. 

Våra viktigaste uppgifter

En församling har som grundläggande uppgifter att undervisa och att arbeta med diakoni, som är kyrkans sociala arbete. Att fira gudstjänst och arbeta med mission hör också till de grundläggande uppgifterna. Många kommer dessutom till kyrkan för att fira dop, bröllop och konfirmation, eller för att delta i en begravning. 

Församlingen har en församlingsinstruktion. Det är ett dokument som berättar mer om vad församlingen är och vill vara.

Kontakt

Vi finns här för dig - i vardag och i högtid. Behöver du komma i kontakt med oss, når du oss per mejl, telefon och på kontor.

Kontakta oss

Kyrkan är en demokratisk organisation

Demokratin är viktig för kyrkan. Församlingen har ett kyrkofullmäktige, som består av folkvalda representanter från olika nomineringsgrupper. Kyrkovalet sker vart fjärde år i alla delar av Svenska kyrkan. 

Kyrkofullmäktige utser ett kyrkoråd, som fungerar som en styrelse för församlingen. 

Pastors Expedition i Arboga, Östra Nygatan 12

Personal: Vi finns här för dig!

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som jobbar på Arbogabygdens församling och kyrkogårdsförvaltningen. Vi finns på expeditionen, i kyrkorna, på kyrkogårdar, i församlingshem och i stan. Vi finns där våra församlingsbor finns och där vi behövs.

Jobba hos oss

Lediga tjänster i Arbogabygdens församling och kyrkogårdsförvaltningen.

Ett papper med texten Bli medlem och en pil till en QR-kod sitter fasttejpat på ett träd.

Medlem i Svenska kyrkan

Som medlem är du med och gör det möjligt för kyrkan att göra gott.

Välkommen till våra kyrkor och församlingshem