Kyrkogårdsförvaltning i Arbogabygdens församling

Här kan du läsa information om Kyrkogårdsförvalningens olika delar av verksamheten

Aktuellt från Kyrkogårdsförvaltningen

Feriearbete 2022

Vill du jobba med oss under sommaren och är född 2005/2006? Välkommen med din ansökan till kyrkogårdsförvaltningen! Sista ansökningsdag är 13 maj.

Återplantering av granar

På Gamla kyrkogården planteras en allé

Trädfällning Sankt Nicolai kyrkogården

Läs mer om hur trädfällningen gick och klicka genom våra bilder.

Sök gravsatt på SvenskaGravar

Arbogabygdens kyrkogårdar är nu listade på svenskagravar.se och du kan söka efter gravsatta och kartor av kyrkogårdar.

Nu öppnar vi kyrkan igen

Projektaktiviteterna i Heliga Trefaldighets kyrka kommer att fortgå ytterligare nån månad, då i mindre format så vi kan ha kyrkan (eller delar av kyrkan) öppen.

Har du frågor? Kontakta oss gärna!

Våra telefontider är:

Måndag, tisdag, torsdag
kl 10.00-12.00 och kl 13.00-15.00
Onsdagar stängt
Fredag kl 10.00-12.00

På kontoret når du Anne Sjösten, förvaltningsassistent: 0589 884 01.  Du kan även skicka e-post till henne.

Minneslunden Gamla kyrkogården

Begravningsverksamheten

Det är samhällets ansvar att vi alla blir gravsatta när vi avlidit. Men här i Arboga är det, precis som i de flesta andra kommuner, Svenska kyrkan som fått statens uppdrag att sköta detta.

Vitsippor på kyrkogården

Gravskötsel i Arbogabygdens församling

Det är gravrättsinnehavarens ansvar att sköta om gravplatsen.

Enhetlig begravningsavgift från 1 januari 2017

Från 1 januari 2017 införs en enhetlig begravningsavgift. Detta är en byråkratisk åtgärd som riksdagen beslutat.

Gamla kyrkogården

Begravningsavgift i Arbogabygdens församling

Begravningsverksamheten är till för alla och betalas därför av alla som har en beskattningsbar inkomst.

Kyrkogården

Begravningsplatser i Arbogabygdens församling

Inom förvaltningsområdet finns sju begravningsplatser. Några är friliggande och några utgörs av kyrkogårdar runt kyrkorna.