Heliga Trefaldighets kyrka

Kyrkor i Arboga

Ett hem för många - välkommen till våra fem kyrkor

Just nu är Heliga Trefaldighets öppen alla dagar kl. 10-16 för enskild bön och ljuständning. Eller för att gå runt och upptäcka kyrkan. Från och med första maj gäller sommaröppettiderna.

Kyrkor i Arbogabygdens församling

Heliga Trefaldighets kyrka

Ligger centralt i Arboga och byggdes som klosterkyrka av Franciskanermunkar i slutet av 1200-talet.

Sankt Nicolai kyrka Arboga

Sankt Nicolai kyrka

Sankt Nicolai kyrka ligger centralt i Arboga och är från 1100-talet. Den har en dopfunt i sten från samma tid.

Götlunda kyrka

Götlunda kyrka ligger 12 km väster om Arboga och invigdes efter en genomgripande ombyggnad år 1747.

Medåkers kyrka

Kyrkan ligger 12 km nordväst om Arboga och är en gråstenskyrka från 1200-talet.

Säterbo kyrka

Säterbo kyrka, en stenkyrka från 1100-talet, ligger 7 km öster om Arboga och är församlingens minsta kyrka.

Hand håller i mobiltelefon med appen på skärmen, framför Uppsala domkyrka.

Appen Kyrkguiden

Med Svenska kyrkans app Kyrkguiden kan du hitta till kyrkorna med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa.