Diakoni

Att svara på Jesu uppdrag att möta människor med villkorslös kärlek är kyrkans diakoni. Här kan du läsa mer om vad vi gör i församlingen.

Kyrkan har ett socialt ansvar att ställa upp för och erbjuda hjälp till varje människa.
Vi möter dig i utsatta livssituationer och samlas och pratar.

Närvaron är väldigt viktig i våra liv, och det kan vi bidra med. Att bli sedd och bekräftad kan läka det mesta, därför ger vi möjlighet till samtal både i grupp och enskilt. Vi som möter dig är präster och diakoner och vår tystnadsplikt är fullständig. Vi för inga journaler.

På våra äldreboenden har vi andakt samt vid behov enskilda samtal och varje torsdag har vi torsdagsträff i Trefaldighetsgården för daglediga. Där kan du äta soppa, fika och njuta av underhållningen. Det är en öppen mötesplats för alla!

Välkommen att kontakta oss!

Pastorsexpeditionen

Diakonins öppettider

Drop in tiden är stängd tillsvidare. Ring oss för att boka enskilt samtal.

Språkcafé i samarbete med Örtagårdskyrkan

En mötesplats där vi pratar lätt svenska

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Torsdagsträff med Sopplunch

Torsdagar server vår husmor gudomliga soppor och står för härlig underhållning. Varmt välkommen kl. 12-14 till Trefaldighetsgården!

Klapp på höna

Äldreboenden

Varje vecka/en gång i månaden har församlingen andakter på Arbogas olika äldreboenden; Hällbacken, Götgården, Trädgården, Strandgården och Strömsborg.

Bibelsamtalsgrupp

Östen finns på plats kl 10-12.15 på måndagar för bibelsamtal.

En kvinna sitter och samtalar med några andra över en kopp kaffe.

Strokegrupp

Har du drabbats av stroke eller lever i nära relation till någon strokedrabbad? Välkommen till samtal!

Götlundas kyrkliga syförening

Vi träffas jämna veckor på onsdagar. Hör av dig till Anna Katri Kuronen vid frågor.

Diakonikören

Välkommen att vara med!