Foto: Magnus Aronson /Ikon

Konfirmation

Konfirmationsåret 2024 är för alla födda 2009 (åk 8) och vi började den 9 november 2023. Nu är det full fart inom våra träffar med ett härligt gäng ungdomar!

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation: Om allt mellan himmel och jord

Konfirmationsgudstjänst firar vi i 13-14 april 2024. 

Du kan följa oss på insta: @konfaarbogabygdens

På konfirmandträffar eller läger får du prata om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar gruppen på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Du får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

När man frågar en konfirmand om hur det är att konfirmeras så blir svaret ofta att det inte är som man tror. Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Konfirmandtiden är en upptäcktsresa!

Vi kommer att prata om frågor som Vem är Gud? Vad är viktigt i livet? Vad är tro? Du är inte ensam om att fundera över livet och mycket annat. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina?    

Du behöver inte vara döpt för att påbörja konfirmandåret. Däremot måste du vara döpt för att bli konfirmerad. Prata med din konfirmationspräst om dop under året.

Under året som konfirmand önskar vi att du går på olika gudstjänster. Du får höra mer kring detta när vi ses.

De konfirmandgrupper som vi i församlingen erbjuder under året är gratis.

 

 
KONFIRMANDASSISTENTER

Att vara konfirmandassistent är ett sätt att vara kvar i konfirmandarbetet efter att man har blivit konfirmerad.

Som assistent utgör man ett led mellan konfirmanden och de vuxna ledarna. Du blir en förebild till konfirmanderna. Man får dessutom fortsätta att utvecklas och lära sig nya saker. Det blir som en förlängning av konfirmationstiden där nya steg kan tas, i den takt man själv vill.

Alla assistenter erbjuds en utbildning som vi genomför gemensamt i kontraktet.

Har du frågor om att vara assistent? Hör av dig till Johan.

Välkommen!

Läs mer om konfirmation:

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Frälsarkrans Foto: K Sigge Dahlqvist
Konfirmander 2019 Foto: K Sigge Dahlqvist
Konfirmander Foto: K Sigge Dahlqvist
Konfirmander 2019 Foto: K Sigge Dahlqvist
Konfirmander 2019 Foto: K Sigge Dahlqvist
Biblar på rad Foto: K Sigge Dahlqvist
Frälsarkransen 2019 Foto: K Sigge Dahlqvist