Välkommen till Araslövs församling

Vi är en mötesplats för alla genom hela livet, en plats där vi kan samlas i glädje och sorg och i livets alla skeenden - Varmt välkommen till våra gudstjänster, samlingar och verksamheter.

Välkommen till Araslövs församling!

Om församlingen

Information om Araslövs församling

Kalender

Vad händer i Araslövs församling? Klicka för att komma till vår kalender!

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar i Araslövs församling.

Aktuellt

Välkommen till Sommarkyrkan 2024!

En sommar fylld av gemenskap och inspirerande upplevelser. Utforska våra öppna kyrkor, våffelcafé, sommarmusik, djurmöten och barnaktiviteter

Vitkalkad kyrka i skymningsljus.

Besök en sommaröppen kyrka

Välkommen till Blekinges och Skånes sommaröppna kyrkor. Många av kyrkorna har guidade visningar, utställningar, konserter och aktiviteter för barn. Ladda ner mobilappen Kyrkguiden så har du all information nära till hands.

Ledig tjänst: Assistent i församlingsarbete vikariat 40%

Vill du arbeta med pedagogiskt arbete med barn och unga i gruppverksamhet? Läs mer!

Pilgrimsvandra i trakterna kring Norra Strö i sommar!

Pilgrimsvandringar är en del av vår historia. Vi kan fortfarande vandra på samma vägar som människor gjorde på medeltiden. Den 16 juni och 8 september kommer vi att ordna pilgrimsvandringar i trakterna kring Norra Strö.

Kyrkogårdsinformation - Provtryckning av gravstenar

En gravsten måste vara säkert monterad och får inte utgöra en säkerhetsrisk för besökare eller anställda. Vart femte år kontrollerar därför huvudmannen gravstenarna på en gravplats.

Att göra i församlingen

Sopplunch, torsdagar i Färlöv, stickcaféer musik, med mera! Här kan du läsa om våra olika träffar, verksamheter och grupper.

Läs vår församlingstidning Nära Marken

Nära marken är Araslövs församlings församlingstidning och delas ut som samhällsinformation till alla hus håll i Araslövs församlings geografiska område.

Läs mer!

Nyheter från Araslövs församling

Prenumerera via RSS

Information om personuppgiftsincident

Publicerad:

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter. Läs mer!

Renoveringen av Önnestads kyrka

Publicerad:

Önnestad kyrka har nyligen genomgått en omfattande renovering. Nu står den nykalkad och stark, redo att tjäna sin församling och stå emot tidens tand!

Kristianstad Pride 30/6 - 1/7 2023

Publicerad:

Kristianstad Pride är öppen och tillgänglig för alla som delar och respekterar våra värderingar och respekterar den kultur som har sina rötter i homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras liv. Läs mer!

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Att vara medlem i Svenska kyrkan!

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.