Välkommen till Araslövs församling

Vi är en mötesplats för alla genom hela livet, en plats där vi kan samlas i glädje och sorg och i livets alla skeenden - Varmt välkommen till våra gudstjänster, samlingar och verksamheter.

På gång i Araslövs församling

Läs om vad som händer i våra kyrkor och församlingshem

Gå till kalendern
En adventhälsning från kyrkherde Anders Lindow

Glad första advent!

En adventshälsning från Anders och församlingen!

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Fira jul & nyår med oss i Araslövs församling!

Under advent, jul och nyår samlas vi för att fira gudstjänst tillsammans och att i gemenskap mötas i våra olika verksamheter och träffar.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.

Närbild på en ängel som hänger i julgranen.

Är du ensam i jul?

Det kan finnas många anledningar till ensamhet under julen. Oavsett anledning finns det möjlighet att fira julen tillsammans med andra om man vill. De flesta av Svenska kyrkans församlingar erbjuder gemensamma aktiviteter under julen.

Energibesparande åtgärder i församlingen

Under de kommande vintermånaderna kommer Araslövs församling att genomföra ett antal energibesparande åtgärder. Läs mer!

Verksamheter & grupper

Här kan du läsa om våra olika träffar, verksamheter och grupper

Adventstiden är här

Läs om varför vi firar advent

Barn | Ungdom | Familj

Välkommen till barn- och ungdomsverksamheten i Araslövs församling

Konfirmation

Vad är kärlek? Varför finns ondskan? Vad är meningen med just mitt liv? Finns Gud? Vad är Gud? Och vem var den där Jesus egentligen?

Ett litet barn med hatt sitter utomhus.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.