Dop

Att bli förälder är något av det största och finaste man kan få vara med om i livet. Svenska kyrkan tror på en Gud som av kärlek skänkt livet till varenda människa.

För snart 2000 år sedan gav Jesus kyrkan uppdraget att döpa människor. Dopet är en helig handling, ett så kallat sakrament.  Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan, men dopet visar också att den döpte tillhör Guds eget folk; de kristna i hela världen.

I Araslövs församling kan dopet äga rum i söndagens gudstjänst, då också församlingsborna får möjlighet att hälsa barnet välkommet i församlingen, eller i en separat dopgudstjänst. Att döpas i kyrkan kostar inget.

Vi har tre kyrkor i församlingen och det finns möjlighet att låna våra församlingshem kostnadsfritt samband med dopet om man bor i församlingen.  Även dopklänning finns för utlåning.

Välkommen att kontakta expeditionen om du vill döpa ditt barn eller om du själv vill bli döpt.

Församlingsexpeditionen: 044-71002. Öppettider: Mån-tor kl 10.00 - 13.00

Vill Du veta mer om dop, gå in på www.dopsajten.se