Foto: Emma Larsson/IKON

Konfirmation

Vad är kärlek? Varför finns ondskan? Vad är meningen med just mitt liv? Finns Gud? Vad är Gud? Och vem var den där Jesus egentligen?

Att vara konfirmand är att få en försmak av livet: Det goda livet. När du börjar fundera över livets stora frågor, de som konfirmationen handlar om, kommer du troligen att upptäcka att du förändras på vägen.

Under konfirmationstiden får du utforska livets stora frågor tillsammans med andra i din egen ålder. Du får chansen att fundera lite djupare över vad just du tror på och hur du vill att din tro ska få vara med och forma ditt liv. Du får också veta mer om Jesus och kristen tro.

Tvivlare eller trosviss, oavsett var du står, är du välkommen att vara med. Huvudsaken är att du är nyfiken på tron och vill testa den.

Att konfirmeras är frivilligt och det är du och ditt liv som står i centrum. Du avgör själv om du vill vara med eller inte. Men prata gärna med dem där hemma eller dina kompisar som redan har konfirmerats.

För att konfirmeras måste du vara döpt. Om du inte har döpts som barn så sker dopet under konfirmandtiden enskilt eller tillsammans med kompisarna i gruppen.