Foto: Henrik Mill

Talarkvällar & föreläsningar

Under några kvällar i höst fördjupar vi oss i ett ämne tillsammans med en inspiratör.

Våren 2022

I Tomaskyrkan

Talarkväll med Andreas Jonsson och musik med Ebba Knutsson

Kan Gud verkligen älska mig? Har du funderat på det någon gång?
I denna musikaliska föreläsning får vi möta Andreas Jonssons livsberättelse om en längtan att få passa in. Tillsammans med Ebba Knutssons fantastiska sångröst. Mer info: här. Kaffe finns till försäljning från kl. 18.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: tisdag 15/2 kl. 18:30.

Talarkväll med Mathilda Hofling

Hur groomingen ledde mig in i prostitution och vägen ut.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: tisdag 15/3 kl. 18:30.

”Hon var också där” – Tre talarkvällar i påsktid

”Kvinnorna runt Jesus, normbrytare och ledare”

med Marit Norén, präst, som under många år arbetat med feministisk teologi och genusfrågor inom kyrkan. Kaffe/te och smörgås finns till försäljning före start, pris 20 kr.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: måndag 11/4 kl. 18.
Kontakt: Annika Andgrim, 021-40 38 09, annika.andgrim@svenskakyrkan.se

”En hyllning till kvinnorna som jobbat på ASEAs verkstadsgolv i Västerås”

med Tina Wilhelmsson, magister i politik och visartist. Kaffe/te och smörgås finns till försäljning före start. Pris 20 kr.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: tisdag 12/4 kl. 18.

”Kvinnorna i musikhistorien”

med Kira Lankinen, diplomorganist, kyrkomusiker, lärare vid Kungliga Musikhögskolan och musikkonsulent i Västerås stift. Medverkar gör också Maria Grönhaug, organist i Svenska kyrkan Västerås. Kaffe/te och smörgås finns till försäljning före start. Pris 20 kr.
Plats: Tomaskyrkan
Dag och tid: onsdag 13/4 kl. 18.

I Mikaelikyrkan

Föredrag kring ätstörning

”Beskriv en färg du aldrig har sett”
En kväll om ätstörning. Föredraget börjar 18:45. Möjlighet till fika både före och efter.  Felicia Akterhag och Anna Akterhag leder kvällen.
Plats: Mikaelikyrkan
Dag och tid: måndag 31/1 kl. 17:30–22.
Kontakt: Anne-Christine Svegréus, 021-40 45 15, anne-christine.svegreus@svenskakyrkan.se

Mikaeli Möter

En kväll i Mikaelikyrkan, med en inbjuden gäst, där vi pratar om livet, universum och allting, varvat med musikaliska inslag.
Plats: Mikaelikyrkan
Dag och tid: lördag 26/3 kl. 18–19.
Kontakt: Maria Agstam Häggkvist, 070-617 00 55, maria.agstam-haggkvist@svenskakyrkan.se

I Önsta Gryta kyrka

Talarkväll med Simon Häggström, polis.

Om barn och ungdomar som hamnar i prostitution genom bland annat sugardejting p g a. psykisk ohälsa och samhällets krav på att vara någon. Simon har skrivit böcker i ämnet och följs av många i sin roll som polis i Stockholm på sociala medier. Fri entré.
Plats: Önsta gryta kyrka
Dag och tid: Måndag (ej fastställd) kl. 18.00-20.00 inkl. liten paus. Drop in fika från kl 17.30.
Kontakt: Sara Secund, 021-40 41 12, sara.secund@svenskakyrkan.se

Talarkväll om sorg hos barn och unga.

Hur kan vi som vuxna stötta på bästa sätt? Anna Karin Ericsson och Sara Secund, präster i Svenska kyrkan Västerås. Utbildade i sorg hos barn (0-18 år). Fri entré.
Plats: Önsta gryta kyrka
Dag och tid: Måndag (ej fastställd) kl. 18.30-20.00 inkl. frågestund. Drop in fika från kl. 18.
Kontakt: Sara Secund, 021-40 41 12, sara.secund@svenskakyrkan.se