Universitetskyrkan Västerås

Är till för dig som är student eller anställd vid Mälardalens universitet. Alla är välkomna oavsett tro, bakgrund eller identitet.

Till oss kan du komma för att prata om allt som rör livet och att vara människa. Det behöver inte handla om religion och tro. Vi har utbildning och stor vana vid att möta människor i olika livssituationer. Du kan t.ex. prata med oss om sorg, oro, livskriser, relationsproblem eller existentiella frågor.

Delta i våra olika aktiviteter eller kom för ett enskild samtal med tystnadsplikt.
Du hittar oss på andra våningen i Kårenhuset.
Vi har drop in-tid för samtal på torsdagar 12.30-14.30, men vi är även tillgängliga andra tider enligt överenskommelse.

/Kina, Caroline och Marie

Kristina Hyse, studentpräst, 021-81 46 13,  kristina.hyse@svenskakyrkan.se
Caroline Kyhlbäck, studentpräst, 021- 81 46 22,  caroline.kyhlback@svenskakyrkan.se
Marie Lindholm, studentdiakon, 021-14 07 11, marie.lindholm@ansgars.se

The Student Chaplaincy Team...

...is a support for you as a student. We create meeting places for reflection about existential questions and faith.

våren 2023 / spring of 2023

Med oss kan du prata om allt!

Someone to talk to.

Kårenkören

Är du student och vill sjunga i kör? En kommer som en är (och sjunger som en gör).

Kreativt café

Pyssla, mys eller bara häng! Vi träffas varje torsdag!

Mässa för alla sinnen

En gudstjänst med nattvard, musik och stillhet under domkyrkans valv.

Leva vidare-grupp för studerande

Ibland kan sorgen efter ett dödsfall kännas allt för tung, och det kan betyda mycket att få dela tankar och känslor med andra. Varje termin erbjuds därför en Leva vidare-grupp som särskilt vänder sig till studerande och andra unga vuxna i åldern 20-35 år.

Afternoon tea

Te, scones och eftertanke. Tea, scones and tranquility!

Kontakta teamet

Contact info!