Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon:+46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås

Leva vidare-grupper

Ibland kan sorgen efter ett dödsfall kännas allt för tung. Det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra i samma situation.

Barn och Unga i sorg

Svenska kyrkan vill finnas här för dig – i sorgen och i hoppet.

Vi erbjuder samtalsgrupper för barn och unga som förlorat någon nära.
Grupperna är små och startar när det finns tillräckligt många intresserade.
Det är vanligtvis sex träffar med cirka en timme per träff.
Ledare är präst och diakon eller pedagog.
Gruppen är kostnadsfri.

Anmäl ditt intresse hos:
Jenny Strandh, 021-40 38 45. Skicka e-post till Jenny.

Vuxna i sorg

Svenska kyrkan vill finnas där för dig – i sorgen och i hoppet. Därför finns samtalsgrupper där du som mist en närstående får hjälp att samtala om din sorg tillsammans med andra.

Alla som önskar stöd i sitt sorgearbete är välkomna att delta, oavsett livsåskådning.

Samtalsgrupperna är kostnadsfria.

Hur går det till?

Du som mist en livskamrat kommer några månader efter begravningen att få en personlig inbjudan till en samtalsgrupp. I samtalsgruppen får du möjlighet att dela dina erfarenheter av sorg och saknad. För många är detta ett starkt stöd i den nya livssituationen och en möjlighet att hitta kraft att leva vidare.

Samtalsgrupperna har vanligtvis 5-8 deltagare.
Gruppen träffas ca fem gånger.

Känner du att du ännu inte är redo att delta i en samtalsgrupp går det bra att vänta till ett senare tillfälle. Grupper startar vid ett flertal tillfällen under året.

Det finns också möjlighet till enskilda samtal.

Tystnadsplikt

Grupperna leds av präst och diakon. De har tystnadsplikt och har lång erfarenhet av att möta människor i svåra livsskeden. Alla som deltar i en samtalsgrupp förbinder sig att inte föra vidare det som sägs vid samtalen.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Aktuella grupper ser du i faktarutan här intill.

Du kan ringa 021-81 46 00, vardagar kl 8-16 för information om grupper eller om du önskar få kontakt med någon att samtala med.

Andra samtalsgrupper

Eftersom det kan betyda mycket att få dela tankar, känslor och minnen med andra i samma situation erbjuds olika former av samtalsgrupper, som för föräldrar som förlorat ett barn och för dig som är anhörig till någon som tagit sitt liv.

Dessa grupper startar när de får tillräckligt många intresserade. Också dessa grupper leds av präst och diakon.

Anmäl ditt intresse hos:
Jenny Strandh, 021-40 38 45. Skicka e-post till Jenny.