Foto: Henrik Mill

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder rum för begravningsceremoni och olika möjligheter för sista vilan - oavsett den avlidnes trostillhörighet. Kyrkogårdsförvaltningen vårdar och underhåller också Västerås tjugotre kyrkogårdar.

För Svenska kyrkan Västerås är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi hanterar personuppgifter på ett ansvarsfullt och respektfullt sätt och vi följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet. Här finns information om vår behandling av personuppgifter.

Kontakta oss

Här hittar du vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter till Kyrkogårdsförvaltningen.

Begravning steg för steg

När en nära anhörig gått bort är sorgen den mest närvarande. Samtidigt behöver man ta beslut om en mängd saker kring begravningen. Här följer en stegvis och praktisk hjälp kring de beslut man behöver ta.

Kyrkor och andra lokaler

Här hittar du alla kyrkor, kapell och kyrkogårdar i Västerås med omnejd. Du hittar också lokaler att hyra för dopfest, bröllopsmottagning eller minnesstund.

Gravplats

Här hittar du praktisk information när det gäller gravplatsen.

Välj mellan olika blompaket!

Du som önskar hjälp med gravskötsel eller gravskötsel och plantering kan beställa detta från Kyrkogårdsförvaltningen. Du väljer mellan färdiga blompaket. Paketen är utvalda av våra experter och innehåller växter som kommer att trivas bra på just din gravplats. I valen har vi bland annat tagit hänsyn till solläge och skugga.

Vatten Hovdestalunds kyrkogård

Vattentillgång på kyrkogårdarna

Från och med vecka 42 stängs vattnet av på våra kyrkogårdar. Vatten kommer att finnas i minneslunden på Hovdestalund fram till och med Allhelgonahelgen. Vi hoppas att avstängningen inte orsakar några bekymmer för besökare till kyrkogårdarna.

Markarbeten på Hovdestalunds kyrkogård

Just nu pågår omfattande markarbeten på Hovdestalunds kyrkogård. Det gör att du kan behöva ta en annan väg än vanligt vid ditt besök. Orangefärgade skyltar finns uppsatta runt om på kyrkogården som hänvisar till vilka vägar du ska ta för att komma till den parkering eller byggnad du önskar komma till. Ska du till en grav på Svartåsidan av kyrkogården kan det just nu vara enklast att ta den södra infarten intill Biskopsängen.

Stöd i sorgen

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Du är alltid välkommen till våra samtalsgrupper. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Om oss på Kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du kontaktuppgifter och fakta kring Kyrkogårdsförvaltningens arbete och uppdrag. Här hittar du också lediga jobb och blanketter.

Henrik Mill

Frågor och svar om begravningar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om begravningar. Har du egna frågor? Ställ dem gärna till oss!

Nyheter från Svenska kyrkan Västerås