Med regnbågens alla färger

För oss är det en självklarhet att stå upp och verka för ett samhälle där alla människor får vara precis som de vill vara och mötas med respekt. I Västerås finns därför till exempel regnbågskonfa och särskilda gudstjänster - Gudstjänst i regnbågens alla färger.

Kärlek och respekt är grundstenar i vår tro. När det gäller frågor om människors lika värde vill Svenska kyrkan vara en profetisk röst som står upp för att vi människor ska visa varandra respekt och godhet. Här kan du läsa mer om Svenska kyrkans verksamhet i Västerås med extra fokus på hbtqi.

Regnbågskatedralen - i hjärtat av Västerås

Västerås domkyrka är en självklar och viktig del av Västerås. Den är också en Regnbågskatedral!

Kyrkans uppgift är att bidra

Tanken på alla människors lika värde är för en kyrka som tror på en kärleksfull Gud en självklar och nödvändig konsekvens av tron.

Regnbågscafé

Öppet café för oss unga och unga vuxna i alla regnbågens färger. Hit kan du som är ung hbtqi+-person komma för trevligt häng och fika i en trygg miljö. Kanske dyker det ibland upp någon spännande gäst. Kom och var precis som du är.

Regnbågslinjen - Kyrkans SOS

Regnbågslinjen är öppen varje torsdag kl 16-21. Volontärerna som svarar är hbtqi-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig där du befinner dig. Linjen riktar sig till dig som definierar dig inom hbtqi-spektrumet, till anhöriga, närstående och allierade till hbtqi-personer.

Regnbågskonfirmation

Det här är en konfirmationsgrupp för dig som är hbtqi-person eller tycker att dessa frågor är viktiga. Tillsammans pratar vi i trygga rum om frågor som berör oss på ytan så väl som på djupet, stort och smått. Du får möjlighet att diskutera sådant som det kanske inte annars finns tid för – kärlek, vänskap, döden, tro och meningen med livet.

Kontakt

Du som särskilt vill komma i kontakt med personal i Svenska kyrkan Västerås, som är väl insatta i hbtqi-frågor, kan använda dig av detta formulär.

Rytternes egna regnbågstanter

En väldigt viktig textil finns tack vare Rytterne syförening nu tillgänglig i Västerås - Ett bårtäcke i regnbågens färger.