Giddefredag
Foto: Henrik Mill

Giddefredag

Under fyra fredagar i höst gästas vi av olika musiker som delar med sig av sina tankar och sin favoritmusik.

Ramen är Sinnesromässan, som börjar kl 18.30. Men kvällen startar med Tacobuffé från kl 17 och därefter Godly Play för barnen kl 17.30.

Sinnesromässan i Gideonsbergskyrkan är en nära-livet-som-det-är-gudstjänst. Den innehåller mycket musik, som knyts ihop med sinnesrobönen och det som människor vill berätta ur deras liv; det sköra, svåra, starka, det som det kämpas med, det som får glädjen att komma.

Foto: Henrik Mill

webbsänd 25 September det nödvändiga med Tomas Wasberg

I augusti beställde jag tid för bilbesiktning. Det gör jag varje år. Det är nödvändigt enligt lag för att inte bilen ska vara trafikfarlig, men körduglig. Under senare år har jag även gjort livsbesiktning. Det är nödvändigt i samklang med de relationer och livssammanhang jag står i och då kan det bli synligt att val behöver göras för annars kan det bli livsfarligt.

Sänds via Gideonsbergskyrkans Facebooksida som finns här.

Göran Larsson och Cecilia Kyllinge

30 oktober livstro med Göran Larsson och Cecilia Kyllinge

Om sorgen som en väg att läka för att kunna lämna, att våga hoppas, trots allt - och tro på Ljuset även när det ser som mörkast ut.

Johan B Andersson

27 november styrka med Johan B Andersson

Styrka för mig är att ge, hjälpa och finnas till för andra människor, att ta mig fram i livet utan att bara trampa på, att göra det med nyfikenhet och ett evigt lärande. Det är också att ibland våga visa mig svag och känna mina begränsningar. Att hitta min balans är min strävan!