Foto: Henrik Mill

Ge din kropp och själ tid för dig och det eviga...

HÖSTEN 2021

Vi öppnar nu våra verksamheter och välkomnar alla som vill delta! All verksamhet genomförs utifrån rådande covidrestriktioner. Till en början samlas vi företrädesvis utomhus. Hör gärna av dig till kontaktpersonerna om du har några frågor.

Hittar du någon verksamhet som du tycker verkar intressant eller som du vill delta i? Då är du varmt välkommen! Hör gärna av dig till respektive kontaktperson om du vill veta mer!

De flesta verksamheter är kostnadsfria. Verksamheter för barn är alltid gratis!

Kristen Djupmeditation

Att meditera är en gammal metod för att nå stillhet i sitt inre, bortom tankar och ord. Den metod vi använder oss av kallas Za-Zen som betyder att sitta sig till stillhet. Ingen föranmälan eller avgift. Introduktion för nya kl 18.30.
Plats: Gideonsbergskyrkan
Dag och tid: Söndagar kl 18.30-20
Termin: 12/9-28/11 2021

Kristen djupmeditation

Den kristna djupmeditationen är en tyst meditation, här med två pass om 20 minuter. Vi mediterar i Koret i Västerås domkyrka. Ingång via norra porten.
Plats: Västerås domkyrka
Dag och tid: varje söndag kl 20 -21. Introduktion för nybörjare kl 19.30.
Termin: Varje söndag kväll året runt, med enskilda undantag då meditationen krockar med stora konserter i Västerås domkyrka. Dessa söndagar flyttas meditationen till Gideonsbergskyrkan. Se kalendariet för aktuell information.
Kontakt: Caroline Kyhlbäck, 021-81 46 22, caroline.kyhlback@svenskakyrkan.se

Ro för själen

Välkommen till en vilsam och meditativ rastplats för själen - med tystnad, stillhet och levande musik. Vi reflekterar över ett tema varje gång, utifrån text och dikt.
Dag och tid: Tisdagar kl 19-20
Termin: 7/9, 5/10, 2/11 och 30/11 2021
Kontakt: Annika Andgrim, 021-40 38 09, annika.andgrim@svenskakyrkan.se

Orgelmeditation

Ljuständning, textläsning och stilla orgelmusik blandas i fin harmoni. En stund präglad av eftertanke, nedvarvning och lugn musiklyssning. Maria Grönhaug, orgel.
Dag och tid: Söndag 14 november 2021 kl 18-19

Stilla dag

Stilla dag - en dag att bara vara, i tystnaden med sig själv, varandra och med Gud. Under dagen finns möjlighet att läsa, måla och samtala med präst/diakon. Dagen inleds och avslutas med meditation. I kostnaden på 150 kr ingår frukost, lunch och fika. Anmälan senast 24/10.
Dag och tid: Lördag 30 oktober 2021 kl 9-16
Kontakt: Annika Andgrim, 021-40 38 09, annika.andgrim@svenskakyrkan.se

Retreat i vardagen - via Zoom

Längtar du efter stillhet och fördjupning i vardagen? Är du nyfiken på hur tro och liv, bön och vardag hör samman? Vill du komma i kontakt med din djupaste längtan och få hjälp att följa den? Då är Retreat i vardagen kanske något för dig!
Denna retreat är inspirerad av Ignatius av Loyolas andliga övningar. Du kommer att få övningar och bibelord att ”spegla” dig själv och din livssituation i. Retreaten är gratis!
Som deltagare förväntas att du vill
• Avsätta ca 30 min varje dag under retreaten för stillhet, bön och reflektion.
• Träffa en andlig vägledare för samtal ca 30 minvarje dag under retreatens fyra vardagar.
• Delta i den inledande samlingen och avslutande gudstjänsten.
Tid: Måndag 11 oktober: Kl 18-19.30. Gemensam introduktion samt enskilt möte med din vägledar i ca 10 min.
Tisdag-fredag 12-15 oktober: 30 min samtal med vägledare dagligen. 30 min bön dagligen.
Fredag 15 oktober: Kl 18-19. Avslutande andakt.
Begränsat antal platser: Platserna går i första hand till personer som bor i Västerås. Eventuella lediga platser kommer att fördelas till intresserade från andra delar av landet efter 4 oktober.
Vägledare: Lena Lindholm, Caroline Kyhlbäck, Hillevi Bergvall, Annika Wirén
Plats: Zoom