Foto: Staffan Olsson

Vantörs församling

Vantörs församling ligger i Stockholms söderort, i Högdalen, Rågsved, Hagsätra, Bandhagen, Örby och Stureby. Församlingen har två kyrkor - Vantörs kyrka i Högdalen och Hagsätra kyrka. Vantörs församling ansvarar för det samiska arbetet i Stockholms stift.

Gudstjänster och mässor

Gudstjänst och mässa

I Vantörs församling firas gudstjänst och mässa (en gudstjänst med nattvard) flera gånger i veckan. Vi finns i Vantörs kyrka i Högdalen och i Hagsätra kyrka. Här är sommarens tider.

Välkommen till regnbågsmässa

Vantörs församling håller regelbundet regnbågsmässor - som en vanlig mässa fast med HBTQI-tema. Nästa regnbågsmässa sker i Vantörs kyrka söndagen den 7 augusti kl. 11.00, som avslutning på årets Pridevecka.

Höstens verksamheter

Lunchmusik, caféer och mötesplatser

Vill du umgås och få nya vänner? Hos oss finner många en stor gemenskap. Vi har kvinnocafé, språkcafé, lunchmusik, andakter och soppluncher. Bara kom som du är!

Skapargrupper och syföreningar

Hitta gemenskap och kreativitet i våra olika skapargrupper och syföreningar. I höst startar en ny kurs i ikonmålning i Hagsätra kyrka.

Teologi och filosofi

Känner du dig sugen på ett intellektuellt äventyr? Välkommen till våra teologiska och filosofiska samtalsgrupper! Hos oss kan du fördjupa dig i frågor som spänner över alla möjliga teman och livet i smått och stort.

Körverksamhet

Musiken är ett stort och viktigt inslag i Vantörs församling. Här finns körverksamhet för alla åldrar. Vi håller ofta konserter i kyrkan som alla är välkomna till.

Pilgrimsvandring

Friskvård och hälsa

I kyrkan tycker vi att man ska ta hand om både kropp och själ. Vi erbjuder olika meditationer varje vecka, samt qi-gong.

Samisk församlingsverksamhet

Vantörs församling bedriver det samiska gudstjänstlivet i Stockholms stift. Det innebär både att hålla gudstjänster och att informera allmänhet om samisk liv och kultur.

Barn och unga

I Vantörs församling finns många olika verksamheter för barn och unga i alla åldrar.

Fem personer i vadar i vatten, två bär konfirmandkåpa

Konfirmation

Under konfirmationen får du tillfälle att prata om några av livets viktigaste frågor tillsammans med jämnåriga och vuxna. Anmäl dig nu till en resa till Rom under höstlovet 2022 eller en resa till Berlin under påsklovet 2023.

För fred

Flyktingar från Ukraina

Så hjälper du bäst

Många hör av sig till oss i Vantörs församling och vill hjälpa de krigsdrabbade i Ukraina. För närvarande hänvisar vi till Act Svenska kyrkan som utför humanitära insatser i och omkring Ukraina.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakt och öppettider

Om du vill besöka eller prata med oss.

Kalender och program

Vad händer i Vantörs församling?

Boka dop, bröllop eller begravning

Kyrkan finns där genom hela livet.

Öppettider och kontaktuppgifter

Vantörs kyrka

Hitta hit: Högdalsplan 16 (huvudentré gatuplan) eller Önskehemsg. 21-25 (baksidesingång från parkering), T-Högdalen

Morgonbön tisdag-fredag kl. 09.00. Tisdag: mässa
Gudstjänst söndagar kl. 11.00

Öppettider:

Måndagar: stängt
Tisdagar-fredagar: kl. 9.00-15.00. Öppen kyrka för stillhet och ljuständning. (Expeditionen har stängt för lunch kl. 11.30-12.30)
Söndagar: öppet samband med gudstjänst kl. 11.00.

_________________________________________________

Hagsätra kyrka

Hitta hit: Hagsätra torg 34, T-Hagsätra

Gudstjänst söndagar kl. 15.00

Öppettider 1 juli-22 augusti:

Söndag: öppet i samband med gudstjänst kl. 15.00.

_________________________________________________

Postadress:
124 21 Bandhagen

E-post: vantors.forsamling@svenskakyrkan.se

Fakturaadress:
Fack 77802692
750 15 Uppsala

Obs! Fakturaadressen ska framgå på e-fakturan. Fakturor skickas inte via post, de skannas till:

Elektronisk faktura: 77802692@faktura.svenskakyrkan.se

(org. nr: 252000-0668)