Fem personer i vadar i vatten, två bär konfirmandkåpa

Konfirmation

Konfirmationstiden är en tid då du får fundera över vem du är och vad du tror på. Det är ett tillfälle då du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chansen att prata om några av livets viktigaste frågor. Vantörs församling erbjuder konfirmationsgrupper med både resor och läger. Anmälan är öppen nu för alla födda 2008!

Grupper som startar 2022/23

Höstkonfirmation med resa till Rom 2022

Följ med på vår resa höstlovet 2022 och var med när vi ta reda på vad som gör Rom så speciellt. Under tiden får du också träffa nya vänner och ta reda på mer om dig själv. Gruppen riktar sig främst till dig som är född 2008. Anmälan öppen nu!

Vårkonfirmation med resa till Berlin 2023

Följ med på en annorlunda resa, både i ditt inre och yttre. Du kommer att få massor med nya vänner, och prata om saker du inte gör annars samt åka på en härlig resa till Berlin under påsklovet 2023. Gruppen riktar sig till dig som är född 2008.

BRA ATT VETA OM KONFIRMATION, RESOR OCH LÄGER

• Konfirmation i Vantörs församling är helt kostnadsfritt, även resorna/lägren.

• Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.

• Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med och dela i konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

• Konfirmationsgudstjänsten handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

• Man kan delta på konfirmationsträffarna utan att konfirmera sig på slutet.

• Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.

För mer information, kontakta vår församlingspedagog

"Vi pratade om livet"

Jag fann ett lugn som jag inte hade innan, säger Evina Zevini som konfirmerade sig i Vantörs församling.

Mer om konfirmation i Vantörs församling

Vad är konfirmation? Vad gör en på konfirmationen i Vantörs församling? Måste jag vara döpt för att få gå på konfirmation? Här finns svaren på de vanligaste frågorna vi brukar få om konfirmation.

Vuxenkonfirmation

Vill du veta mer om kristen tro, om kyrkan och församlingens liv? Att konfirmera betyder att bekräfta, och det som bekräftas i konfirmationen är dopet. Du som inte är döpt och vill bli det kan döpa dig i anslutning till någon av konfirmandträffarna. Du behöver inte veta från början om du vill bli konfirmerad - meningen med den här gruppen är att du ska ta reda på det!