Fem personer i vadar i vatten, två bär konfirmandkåpa

Konfirmation

Konfirmationstiden är en tid då du får fundera över vem du är och vad du tror på. Det är ett tillfälle då du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chansen att prata om några av livets viktigaste frågor. Vantörs församling erbjuder konfirmationsgrupper med både resor och läger. Här kan du läsa mer om våra alternativ, anmälan är öppen nu för dig född 2008-2009.

Konfirmation med resa till Berlin 2023-2024

Följ med på en annorlunda resa, både i ditt inre och yttre. Du kommer att få massor med nya vänner, och prata om saker du inte gör annars samt åka på en härlig resa till Berlin under påsklovet 2024. Gruppen riktar sig till dig som är född 2008-2009.

Sommarkonfirmation med läger på Gotland 2024

Inled sommaren med en veckas läger på Gotland, där sol, bad och massa roliga äventyr väntar. Här kommer du få träffa nya vänner och prata om livets stora och små frågor! Gruppen riktar sig till dig som är född 2008-2009. Anmälan öppen nu!

BRA ATT VETA OM KONFIRMATION, RESOR OCH LÄGER

  • Konfirmation i Vantörs församling är helt kostnadsfritt, även resorna/lägren.

  • Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.

  • Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med och dela i konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!

  • Konfirmationsgudstjänsten handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

  • Man kan delta på konfirmationsträffarna utan att konfirmera sig på slutet.

  • Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.

För mer information, kontakta vår församlingspedagog

"Vi pratade om livet"

Jag fann ett lugn som jag inte hade innan, säger Evina Zevini som konfirmerade sig i Vantörs församling.

Mer om konfirmation i Vantörs församling

Vad är konfirmation? Vad gör en på konfirmationen i Vantörs församling? Måste jag vara döpt för att få gå på konfirmation? Här finns svaren på de vanligaste frågorna vi brukar få om konfirmation.