Foto: Joakim Carlström/IKON

Konstgrupper och syföreningar

Hitta dig själv och din kreativitet på våra skaparkurser! Vi målar och skapar i olika material och diskuterar våra verk efteråt. För dig som gillar att sy har vi olika syföreningar som sysslar med allt från stickning, broderier, knyppling till filt.

SYFÖRENINGAR

Hagsätra/Rågsveds syförening

Syföreningen i Hagsätra kyrka är för dig som gillar handarbete och vill att din hobby kommer till nytta för andra. Att handarbeta för välgörenhet är en stark drivkraft för oss. Vi syr, stickar och virkar – du får själv välja vad du vill hålla på med. Förutom engagemanget ser vi efter varandra och följer varandras livsöden. Allt vi gör säljs på basarer. Pengarna går till välgörande ändamål. Bryggan i Högdalen, där hemlösa erbjuds hjälp, och Stadsmissionen är några exempel på ställen vi valt att stödja. En fikavärdinna utses till varje gång. I dagsläget finns fyra-fem nationaliteter i gruppen. Du är välkommen att pröva på!

Kontakt: Maria Holtay, tel: 070-563 28 52
Plats: Hagsätra kyrka
Tid: Torsdagar udda veckor kl. 17.00–19.00

Knyppling

Knypplingen är ett vackert hantverk som man bland annat gör spetsar och dukar med. I Vantörs församling ägnar vi oss mest åt knyppling i Vadstenateknik, men försöker även lära oss nya tekniker och mönster. Vi har också gjort metallknyppling med metalltråd. Knypplingen har traditioner långt tillbaka i tiden, och vi vill att hantverket finns kvar och hålls levande. Passar såväl för nybörjare, som för dig som vill fördjupa dig i hantverkets tekniker. Du får gärna ta kontakt och fråga om lediga platser eller ställa dig på vår kölista!

Kontakt: Sam Jakobsson, sam.jakobsson@telia.com, tel: 076-103 30 49
Plats: Hagsätra kyrka
Tid: Tisdagar kl. 18.45–21.00

Vantörs kyrkliga syförening

Kontakt: Mats Skeppström Sundman, mats.skeppstrom.sundman@svenskakyrkan.se, tel: 08-556 572 34
Tid: Tisdagar jämna veckor kl. 13.00–15.00

Filtklubben

Kontakt: Helena Inghammar, helena.inghammar@svenskakyrkan.se, tel: 08-556 572 38
Tid: Torsdagar udda veckor kl. 13.00–15.00

BILDKONST OCH SKAPANDE

Målning och refleKTion

Bildskapande minskar stress och stärker självkänslan. Vi målar i olika material utifrån olika teman. I gruppen delar vi och reflekterar tillsammans kring våra bilder.

Kontakt och anmälan: Josefin Svensson, josefin.svensson@svenskakyrkan.se, tel: 08-556 572 21
Tid: Tisdagar kl. 18.00-20.00

ÖPPET HUS FÖR SKAPANDE KVINNOR

Prova att skapa i ett kravlöst sammanhang!

Tid: Torsdagar kl. 15.00-17.00