Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Vaksala kyrka och kyrkcentrum

En nutida träffpunkt på historisk mark.

Vaksala kyrka uppfördes på 1100-talet innan Uppsala blev ärkebiskopsdöme år 1164. De äldsta kalkmålningarna härstammar från 1300-talets förra hälft.

Vaksala kyrkcentrum är församlingens kombinerade församlingshem och administrativa centrum. Slink in på kyrktorget och ta en kopp kaffe eller läs en tidning. Kyrktorget är öppet när personal finns på plats och tecknet på det är en flagga på husväggen med texten Öppet. Här finns också trevliga samlingslokaler för dop- eller begravningskaffe och ett aktivitetsrum, där det bl a anordnas Qi Gong en gång i veckan.

Vaksala kyrkas historia >>
Öppen förskola >>
Mötesplats för daglediga >>
Skapande verksamhet >>