Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Språkcafé och prat på svenska

Samtal, språkträning och läxhjälp.

Svenska kyrkan i Uppsalas språkcaféer finns på flera platser i Uppsala. Här får du som är ny i Sverige umgås med svensktalande, samtala om livet och öva dig på svenska språket. Du kan också få hjälp med läxor och med att förstå information.

Här är det tydligt att mångfalden är en rikedom.

Mer information i listan nedan:

Salabackekyrkan

Varje onsdag kl 15.00–17.00: drop in för vuxna
Kom till Svenska kyrkan i Salabackekyrkan på Lästmakargatan 7 B. Över en enkel fika tränar vi på svenska språket genom samtal. Öppet året runt.

Ami Mattsson Dahlblom, tel 018-430 37 27.

Gottsunda kyrka

Språkcafé

Onsdagar kl. 16.00–19.00 i NyrénsalenGottsunda kyrka. Mötesplats och språkträning för dig över 13 år. Välkommen att öva svenska språket tillsammans med andra. Du väljer själv hur länge du vill stanna vid varje tillfälle. Start 26 september.

Träna svenska med sång

Onsdagar kl. 17.00–18.00Gottsunda kyrka
Sångledare Bertil Dovelius. Start 26 september.

Språkcafé för mammor med barn

Tisdagar kl. 14.30–16.00. Medan du som mamma får stöd med svenska språket finns aktiviteter för barnen. Givetvis går det att komma även om barnen är kvar i förkola eller skola. Start 25 september Gottsunda kyrka

Mona Gustavsson, tel. 018-430 38 33.

Katedralkaféet vid domkyrkan

INSTÄLLT!
Samtal på Svenska för dig som har ett annat modersmål

Öva svenska, samtala på svenska och få hjälp att förstå information. Kom en gång eller flera! Du behöver kunna lite svenska för att vara med. Ingen anmälan behövs.

INSTÄLLT, hösten 2018

Harriet Sundström, tel 018-430 36 06.

Lötenkyrkan

Språkcafé

Tisdagar kl 14.00–16.00 Lötenkyrkan, Heidenstamsgatan 71. Välkommen till vårt språkcafé! Välkommen att öva svenska tillsammans med andra. Alla åldrar är välkomna! Lek och pyssel för barnen. Gratis fika. Start 28 augusti.

Du väljer själv hur länge du vill stanna vid varje tillfälle. Barn och föräldrar som redan kan svenska är också välkomna att delta i barnaktiviteterna.

Du behöver inte föranmäla dig för att komma.

Sofia Oreland, tel 018-430 37 97