Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon:+46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Pilgrim och pilgrimsleder

Vandra tillsammans och finn kraft i gemenskapen. Pilgrimsleder binder samman kyrkor och heliga platser.

Vardagen är fylld av snabba beslut, stress och information. Vi ska ta del av hundratals impulser som vi sällan hinner bearbeta. Att pilgrimsvandra är att ge sig själv och sina tankar tid. ”Återerövra långsamheten” är ett nyckelord under vandringen. Det ska gå långsamt. Vi ska varva ner och ge oss tid. Det är du som bestämmer hur du vill utnyttja tiden.

Pilgrimsmässa

Torsdagar kl. 18.00, Eriksbergskyrkan.
Mässa kl. 18.00. Vid ca kl. 18.30 fortsätter vi med kvällste och samtal om kommande söndagens bibeltext.

Samtalet leds av Tone Carlsson. 

Helgas pilgrimsvandrare

Helgas pilgrimsvandrare är en grupp öppen för alla som vill pröva på regelbunden vandring i pilgrimsvandringens form. Helgas pilgrimsvandrare har en hemsida där du hittar mer information om vad pilgrimsvandrarna gör, hur det fungerar och kontaktuppgifter.

Till hemsidan för Helgas pilgrimsvandrare.

Det ska gå långsamt. Vi ska varva ner och ge oss tid. Det är du som bestämmer hur du vill utnyttja tiden.

Lars-Åke Skagergård, pilgrimsansvarig

Pilgrimsvandringar

Vandra fritt längs Marialeden från Tegelsmora till Gamla Uppsala och vidare längs Eriksleden till Uppsala domkyrka. Pilgrimspass och stämplar finns i kyrkorna längs lederna.

Gamla Uppsala församling ordnar regelbundna pilgrimsvandringar för grupper och enskilda längs Eriksleden. Ibland vandrar vi även längs Marialeden. Stanna gärna till vid meditationsplatsen i Tunåsens kyrkreservat, som är utformad som en Frälsarkrans i storformat.

I Gamla Uppsala kyrkas vapenhus finns ett "pilgrimshörn", med pilgrimsböcker, information om Eriksleden, pilgrimspass och en pilgrimsstämpel för vandrare.