Pilgrim och pilgrimsleder

Vandra tillsammans och finn kraft i gemenskapen. Pilgrimsleder binder samman kyrkor och heliga platser.

Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv och sina tankar tid. Att ”återerövra långsamheten” är centralt under vandringen. Det ska gå långsamt. Vi ska varva ner och ge oss tid. Det är du som bestämmer hur du vill utnyttja tiden.

Pilgrimsvandringar

Vandra fritt längs Marialeden från Tegelsmora till Gamla Uppsala och vidare längs Eriksleden till Uppsala domkyrka. Pilgrimspass och stämplar finns i kyrkorna längs lederna.

Stanna gärna till vid meditationsplatsen i Tunåsens kyrkreservat, som är utformad som en Frälsarkrans i storformat.

I Gamla Uppsala kyrkas vapenhus finns ett "pilgrimshörn", med pilgrimsböcker, information om Eriksleden, pilgrimspass och en pilgrimsstämpel för vandrare.

Pilgrimsvandra