Foto: Magnus Aronson/Ikon

Samtalsgrupper

Platser för lyssnande och för att sätta ord på tankar om livet och tron.

Svenska kyrkan uppsala

Anonyma narkomaner (NA)

Det finns en NA-grupp (Anonyma Narkomaner) som träffas i en av församlingens kyrkor. Vill du veta mer? Hör av dig till Hanna Wejryd, som kan sätta dig i kontakt med gruppen.

Kontakt:

Hanna Wejryd, 018-430 36 37 

Levatillsammans

Vill du få verktyg och tid för att prata med din partner om er relation? Klicka på länken för att läs mer om arbetssättet Levatillsammans och vilka träffar som är aktuella just nu.

Om Levatillsammans 

Enskilda samtal och själavård

Behöver du någon att prata med? Klicka på länken för att hitta enskild samtalskontakt med till exempel en präst eller diakon. Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Om enskilda samtal och själavård

Eriksbergskyrkan

Var med och upptäck Bibeln!

Gruppen möts torsdagar i Eriksbergskyrkan, efter mässan/andakten som börjar kl 18, och samtalar om kommande söndags predikotexter. Du måste inte ha en massa bibelkunskap för att kunna delta i gruppen, men gärna en positiv nyfikenhet på Bibelns budskap.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor!
Tone Carlsson, samtalsledare, 070-274 34 99
Joakim Karlsson, kyrkvärd, 072-188 50 91

gottsunda kyrka

Bibelpärlor, bibelstudiegrupp för upptäcksfärd tillsammans

Ledare är prästerna Åsa Enochsson Stjernström och Rabbe Sandell.

Vi möts varannan onsdag kl. 18.00-19.30 – totalt 6 gånger – med start 7 oktober.

 

Information/anmälan

Åsa Enochsson Stjernström , tfn. 018-430 38 20

Katedralkaféet, uppsala domkyrka

Samtal om kristen tro

Välkommen att vara med i en grupp med samtal om kristen tro, som träffas en gång i månaden fr o m 1 oktober. Det är en grupp som kan passa bra vare sig du tycker att du redan har en tro eller känner dig mer osäker på det. Deltagandet är helt kostnadsfritt och utgår från boken Sju steg i kristen tro och några kapitel i taget ur Lukasevangeliet i Bibeln. Sedan fortsätter samtalet i den riktning som deltagarnas egna frågor leder. För den som vill kan sedan träffarna avslutas med dop och/eller konfirmation. Mer information: jonas.lindberg@svenskakyrkan.se

Lötenkyrkan

Samtal om kristen tro på lätt svenska

Är du kvinna och vill veta mer om kristen tro? ​Vill du kanske döpa dig eller är du redan döpt? Vill du träffa andra kvinnor och prata om kristen tro? Då kan du besöka Lötenkyrkan och vara med i samtal på lätt svenska.

För mer information välkommen att kontakta Tin Mörk, tfn. 072-401 24 22. 

 

 

Alpha (online) - en grundkurs i kristen tro

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud hör dig, vad vill du då fråga? Vad betyder det att vara kristen? Tillsammans söker vi svaren på dessa och andra frågor. Start 20 januari 2021, anmäl intresse senast 13 jan.

Vad är Alpha?

Alpha är till för alla som vill reflektera kring livet och dess mening.
Läs mer om Alpha och onlinekursen på http://sverige.alpha.org/

Hur är kursen upplagd?
Kursen ges online, varje onsdag kväll, 20 jan – 28 april, kl. 19.00-20.30.  Du kommer varje gång att i förväg få en länk till en film som handlar om kvällens ämne. Filmen är en halvtimme lång och efter det blir det websamtal i en liten grupp, ca 6 personer, där var och en får ge sina reflektioner och frågor. Samtalet har en ledare och kommer att hålla på 30-40 minuter. Var och en sitter hemma hos sig. Du behöver ha en laptop, padda eller smartphone alternativt en stationär dator med högtalare och webkamera. Du kan i förväg få hjälp med att komma igång med tekniken om det behövs. Onlinekursen är kostnadsfri och innehåller dessutom en ”live”-avslutning i Lötenkyrkan om möjlighet ges med tanke på Coronapandemin. 


Frågor om kursen och anmälan (senast 13 jan) 
via mail eller telefon:
Karin Löfgren 018-430 37 96.