Samtalsgrupper

Platser för lyssnande och för att sätta ord på tankar om livet och tron.

Svenska kyrkan uppsala

Anonyma narkomaner (NA)

Det finns en NA-grupp (Anonyma Narkomaner) som träffas i en av församlingens kyrkor. Vill du veta mer? Hör av dig till Hanna Wejryd, som kan sätta dig i kontakt med gruppen.

Kontakt:

Hanna Wejryd, 018-430 36 37

Levatillsammans

Vill du få verktyg och tid för att prata med din partner om er relation? Klicka på länken för att läs mer om arbetssättet Levatillsammans och vilka träffar som är aktuella just nu.

Om Levatillsammans

Enskilda samtal och själavård

Behöver du någon att prata med? Klicka på länken för att hitta enskild samtalskontakt med till exempel en präst eller diakon. Vi har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.

Om enskilda samtal och själavård

almtunakyrkan

Lukasevangeliet - en samtalsgrupp för nyfikna

Varannan onsdag kl 14.00 med start 11 september.
Ingen avgift. Ledare: Hans Carlsten. Vi följer den läsplan för Lukas evangelium som finns i boken "Sju steg i kristen tro". Samtalsgruppen arrangeras i samarbete med Sensus.

Information och anmälan:
Hans Carlsten, 018–430 36 40

gottsunda kyrka

Varma koppen

Torsdagar kl. 17.00-18.30 i foajénGottsunda kyrka
Värm din kropp och själ med soppa och samtal. En möjlighet för dig att träffa en präst, samtala om dagsaktuella ämnen och komma med egna frågor och funderingar kring tron, livet och vardagen. Församlingen bjuder på fika i form av Varma koppen (soppa) och smörgås samt kaffe. Efteråt firas vardagsmässa i kyrkan kl. 18.30.

Upptäckargrupp i Gottsunda kyrka

Torsdagar, kl 19.00-21.00: 6/9, 11/10, 8/11, 6/12, 17/1, 14/2, 14/3
Kvällarna börjar med enkel kvällsmat från kl 17 och veckomässa kl 18.00.

Information/anmälan

Boel Hössjer-Sundman, tfn. 018-430 38 10
boel.hossjersundman@svenskakyrkan.se
Otto Lindblad, tfn. 018-430 38 31
otto.lindblad@svenskakyrkan.se
Ett samarbete med Sensus.

Helga Trefaldighets kyrka

Bokcirkeln: ”Att finna Gud i allt”, tre onsdagar kl 19 2020 i Helga Trefaldighets kyrka
8 april, 6 maj och 27 maj 2020.
Vi läser boken med samma namn av James Martin. Varje gång: fika, samtal och aftonbön.

Katedralkaféet

Samtal om kristen tro

Välkommen att vara med i en grupp med samtal om kristen tro, som träffas en gång i månaden september-mars. Det är en grupp som kan passa bra vare sig du tycker att du redan har en tro eller känner dig mer osäker på det. Deltagandet är helt kostnadsfritt och utgår från boken Sju steg i kristen tro och några kapitel i taget ur Lukasevangeliet i Bibeln. Sedan fortsätter samtalet i den riktning som deltagarnas egna frågor leder. För den som vill kan sedan träffarna avslutas med dop och/eller konfirmation. Mer information: jonas.lindberg@svenskakyrkan.se

Lötenkyrkan

Samtal om kristen tro på lätt svenska

Är du kvinna och vill veta mer om kristen tro? ​Vill du kanske döpa dig eller är du redan döpt? Vill du träffa andra kvinnor och prata om kristen tro? Då kan du besöka Lötenkyrkan och vara med i samtal på lätt svenska.

För mer information välkommen att kontakta Tin Mörk, tfn. 072-401 24 22.