Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Mötesplatser för daglediga

Här finns plats för samtal och samvaro.

Almtunakyrkan

Träffpunkt Almtuna

Varannan onsdag kl 14 i Almtunakyrkan. Mötesplats med kaffe och program.

Under ”Träffpunkt Almtuna” erbjuds gemenskap, kaffe och något program, kort sagt en mötesplats för alla som vill och kan. Vi startar 11 januari då Hans Carlsten medverkar med sånger av Alice Tegnér. Varmt välkomna!

Eriksbergskyrkan

Qigong för seniorer

Tisdagar kl. 10.00-11.30Eriksbergskyrkan. (Start 6/9).
Qi gong-gruppen är öppen för alla. Du är välkommen att vara med och prova på.

Kontakt:

Madeleine Mac Donald, tel 018-430 37 00.

Förmiddagsbön med kaffestund

Onsdagar kl. 10.00–11.00Eriksbergskyrkan.
Vi inleder med en kort bön och dricker sedan kaffe och umgås.
Kontakt: Ros-Marie Eliasson, 018 430 36 91

Torsdagsträffar

Torsdagar (jämna veckor) kl. 13.30–14.30Eriksbergskyrkan.
Vi börjar med programpunkt därefter kaffestund. Torsdagsträffarna kostar ingenting och du behöver inte föranmäla dig.

Vårterminens program hittar du här.

gottsunda kyrka

Lunchbön

Måndagar kl 11.45. Gottsunda kyrka.

Gemenskap med fika

Måndagar och tisdagar kl 10.00–12.00 i Nyrénsalen, Gottsunda kyrka.
Välkommen att titta in och stanna en kortare eller längre stund. En diakon eller volontär är alltid med. Församlingen bjuder på enkelt fika. Ingen föranmälan behövs!

Åsa Herrmann

Lötenkyrkan

Lötenlunken

Onsdagar kl. 13.00Lötenkyrkan.
Vi utgår från Lötenkyrkans kyrktorg. Efter en halvtimmes promenad träffas vi i församlingssalen för en stunds samvaro över en kopp kaffe.
Promenaden sker i lugnt tempo, med eller utan rullatorer och stavar. Om du tycker att promenaden blir för lång kan du promenera enbart till kyrkan och sedan dricka kaffe med "lunkarna" när de kommer tillbaka. Verksamheten riktar sig speciellt till dig som är pensionär och syftar till en ökad gemenskap, men alla är förstås välkomna att lunka. Kom någon enstaka gång, eller mer regelbundet. Ingen anmälan krävs.

Lötenträffen

Torsdagar kl. 13.00–15.00Lötenkyrkan.
Varje vecka händer det något nytt på Lötenträffen. Det kan vara en föreläsning om ett aktuellt ämne, underhållning med sång och musik eller kanske en kortare utflykt eller ett studiebesök. Varje träff börjar med andakt och servering. Träffarna anordnas av Lötenträffens pensionärsförening i samarbete med Sensus studieförbund.

Här finns aktuellt program.

Kontakt:

Karin Löfgren, tel 018 430 37.

Nyby Trygghetsboende

Måndagsträffen

Måndagar 13.00–15.00 i Nyby Trygghetsboende, Plommonrummet
En mötesplats för damer som vill träffas i rik gemenskap för att samtala om livets små och stora frågor. Vi möts i glädje och allvar, tar del av korta föredrag, dagens reflektion, musik och sång. Kom gärna med egna förslag på framtida programpunkter!

Det aktuella programmet hittar du här.

Kontakt:

Gun Mases, tel 072-223 44 41.

Söndagsträffen

Söndagar (en gång/månad) 13.30 i Nyby Trygghetsboende, Aulan.
Andakt, sång, musik och poesi i Nyby servicehus. Servering, 20 kr.

Program för hösten 2016 hittar du här.

sankt pers kyrka

Musikcafé i S:t Pers kyrka

Måndagar jämna veckor kl. 10.30–12.00S:t Pers kyrka.
Öppen caféverksamhet, samvaro, sång och musik.

Kontakt:

Gunilla Risberg, tel 018-430 36 34.

Sankta maria kyrka

Tisdagar 14.30-16.30 i S:ta Maria kyrka

Onsdagsträff

Onsdagar 13.30–14.30 i S:ta Maria kyrka. Andakt 13.15.
Öppet för alla! Träffa andra daglediga, prata, fika och umgås.

Kontakt:

Maria Holmgren, 018-430 36 98.

Qigong för seniorer

Fredagar 10.00–11.30 i S:ta Maria kyrka.
Qigong-gruppen är öppen för alla. Du är välkommen att vara med och prova på.

Kontakt:

Madeleine Mac Donald, tel 018-430 37 00.

sunnersta kyrka

Kyrkträffen i Sunnersta

Tisdagar kl 13.00–14.30 i Sunnersta kyrka.  Vi fikar (20 kr) och umgås, samt tar del av en programpunkt, till exempel ett föredrag eller musik

Elin Elvén, tel 018-430 38 16.

Sävja kyrka

Kafé Hjärtat

Måndagar till torsdagar, kl 12.00-17.00, fredagar, kl 12.00-22.00, lördagar, kl 11.00-15.00 på Sävja Kulturcentrum Välkommen att äta lättare luncher och gott fika. Samarrangemang med Uppsala kommun.

vaksala kyrkcentrum

Friskvård

Tisdagar kl 10.00 i Vaksala kyrkcentrum.
Välj mellan Qi-gong eller Wii Sports, två olika sätt att röra på sig! Qi-gong handlar om långsamma mjuka rörelser och Nintendo Wii är ett sportspel med bland annat tennis och bowling. Tisdagar 24 januari till och med 30 maj 2017.

Cafélunch

Tisdagar kl 12.00-13.00 i Vaksala kyrkcentrum.
Hemlagad mat, kaffe och kaka, 50 kr. Tisdagar 24 januari till och med 30 maj 2017.

Kontakt:

Eva Sundman, tel 018 430 37 44.

årstakyrkan

Öppet hus i Årstakyrkan

Måndagar kl. 12.00Årstakyrkan.
Årsta pensionärsförening och Vaksala församling välkomnar dig till Öppet hus i Årstakyrkan. Vi träffas och har andakt, kaffe, smörgås och program.

Qigong för seniorer

Det finns många olika former av Qigong, med rötter mer än 5 000 år tillbaka i tiden. Qigong för seniorer är Medicinsk Qigong – enligt Biyunmetoden. Qigong enlig Biyun är en kraftfull hälsobevarande metod. Biyunmetodens grundare är Fan Xiu Lan, Qigong-mästare och läkare i traditionell kinesisk medicin.

Qigong för seniorer är en grundträning, speciellt utformad för äldre människors behov. En systematisk genomgång av hela kroppen med långsamma, mjuka rörelser under koncentration. En stillhetsmetod utövad i rörelse. Qi  kan översättas med livskraft eller energi och Gong med metod eller teknik. En metod att arbeta med vår egen livskraft och även naturens livskraft, stärka och balansera kropp och själ.

Qigong stimulerar och stärker leder, muskler, senor, nervbanor och cirkulation på ett naturligt och välgörande sätt. Qigong motverkar även stress och spänningar och stärker, vid regelbunden träning, immunförsvaret.