Svenska kyrkan i Torsås

Svenska kyrkan i Torsås består av Söderåkra, Gullabo och Torsås församlingar. Våra församlingar ligger i Torsås kommun, Kalmar län, som ligger i sydöstra delen av landet, mitt mellan Kalmar och Karlskrona. I pastoratet finns cirka 5 000 församlingsmedlemmar.

Vi söker präst!

Vårt pastorat består av Gullabo, Söderåkra och Torsås församlingar. Vi söker nu en komminister, prästvigd i Svenska kyrkan, som trivs i mötet med människor, har god samarbetsförmåga och vill arbeta med det mesta som händer inom en församling.
Läs mer om oss och tjänsten här - välkommen med din ansökan!

Vi har vaknat upp till ett och djupt oroande besked idag. Ryssland har invaderat Ukraina.  Mörka bilder öses över oss från skärmar av olika slag. Krigsscener utspelas och med dagens mediabevakning har vi svårt att värna oss från upplevelsen av att vara mitt i.

Vi vet också att säkerhetsläget i Europa och i våra grundläggande värderingar om demokrati och därmed staters suveränitet är hotade.

Vi kan känna oss små och värnlösa när vapen-skramlet hörs så nära. Vår oro växer och vi kan behöva få uttrycka den och dela den med varandra.

Vi får nu samlas i bön för Ukrainas folk, och för människor i omkring Ukraina och Europa och för vår och mångas ängslan och frågor inför det som sker.

Låt oss stå upp för kampen om fred och demokrati!

Våra kyrkor i Torsås och Söderåkra, står som vanligt öppna. Gå gärna dit, tänd ett ljus för freden eller sitt bara en stund i bön och eftertanke.

Skulle du känna att du vill prata med någon av oss så finns vi till för samtal.

Annette Geyer
Tf kyrkoherde

Bön om fred

Gud, du som har alla hjärtan i dina händer!

Vi kommer till dig och ber om fred!

Vi ber om beskydd och barmhärtighet för folket i Ukraina.

Vi ber för dem som skadas, och för dem som offras.

Särskilt tänker vi på alla barn och unga som nu upplever krigets fasor.

Gud låt dem finna tröst och skydd!

Vi ber om styrka och vishet  för alla som nu på olika sätt vill vara med och stoppa våld, förtryck och få slut på kriget. Alla som ska ta svåra beslut.

Vi lägger vår oro och ängslan i din famn.

Hjälp att verka för fred och demokrati i vår närhet.

I Jesu namn.

Välkommen Helén - ny kyrkoherde i Torsås pastorat!

Det är med stor glädje vi nu kan meddela att Torsås pastorat fått en ny kyrkoherde!

Helén Johansson kommer från Piteå där hon idag arbetar som präst i Piteå församling. Hon börjar sin tjänst som kyrkoherde här hos oss den 1 maj.

Varmt välkommen till oss Helén!

INFO, BIBEL & BÖN: