Göteborgs Oscar Fredriks församling

Kontakt

Göteborgs Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7319250 E-post till Göteborgs Oscar Fredriks församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

Vad händer i veckan?

Kolla in kalendern över Oscar Fredriks verksamhet för att se vad som fyller våra rum med gemenskap och liv.

Ett val kan vara lätt eller svårt, stort eller litet. Kyrkovalet i år är stort, men förhoppningsvis lätt när du fått den information du önskar. Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval, och här beskrivs allt du behöver veta om det.

Kyrkovalet 2017

Sommarens Tidsaxeln är ute. Välkommen att läsa om sommaren i Carl Johans pastorat.

Tidsaxeln nummer 2, 2017

Även om en del verksamhet har uppehåll under sommaren så finns behovet av gemenskap och aktivitet kvar. Det erbjuds ett fullt schema med aktiviteter under sommarmånaderna, både i församlingsverksamheten och Frivilligcentralen Oscar. Välkommen till Oscar Fredrik i sommar och upptäck ditt smultronställe.

Smultronställen i Oscar Fredrik

En kvällsföreläsning med aktuellt ämne. Låter det intressant? Välkommen då till de återkommande Oscarföreläsningarna. En till två gånger per år bjuder vi in till föreläsningskväll med insatt och relevant talare, eftersnack, mingel och mycket annat. Nästa föreläsning är "Evolutionsupptäckten" den 4 oktober.

Oscarföreläsningar

Meningen med livet finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Carl Johans pastorat erbjuder tre olika konfirmationsgrupper, och även vuxenkonfa. Kolla in de olika grupperna!

Konfirmation 2017/18

Välkommen till våra grupper där barn får utvecklas i en kreativitet och gemenskap tillsammans med andra. Förutom grupper finns även familjegudstjänst, körer och andra aktiviteter för barnen.

Barn & familj

En möjlighet till gemenskap och fördjupning för dig som vill utvecklas i dig själv eller i din kunskap. Lokal: Oscar Fredriks församlingshem

Vuxengrupper

Oscar Fredriks har flera aktiviteter under året där regnbågsfärgerna är extra starka, bland annat lekträff för Regnbågsfamiljer, regnbågsmässa och vigsel för samkönade.

Regnbågsfärger i Oscar Fredrik

Ideellt arbete innebär att du ger av din tid och
engagerar dig i något uppdrag som är oavlönad. Man kan göra punktinsatser eller engagera  sig för en bestämd period. Någon gång per år samlar vi alla ideella till fest. Välkommen att anmäla ditt intresse som ideell medarbetare i Oscar Fredrik.

Ideell medarbetare

Ideellt arbete innebär att du ger av din tid och engagerar dig i något uppdrag som är oavlönad. Man kan göra punktinsatser eller engagera sig för en bestämd period. Någon gång per år samlar vi alla ideella till fest. Välkommen att anmäla ditt intresse som ideell medarbetare i Oscar Fredrik.

Kyrkoval

Oscar Fredriks församling söker dig som vill utveckla församlingens verksamhet, och även det nya pastoratet. Med unga vuxna som majoritet i församlingsbor och verksamhet som fokuserar på musik, gemenskap och kunskap hoppas vi att du ser att vara herde hos oss, som intressant.

Sökes: Församlingsherde i en församling med rörelse och liv