Oscar Fredriks församling

Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon: +46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

En mötesplats där du får utforska och fördjupa dig i livet och existensen, tro och tvivel, hopp och tillit. för fördjupning och engagemang. Du väljer själv vad du vill delta i och har intresse av, för de som önskar är konceptet en helkväll som startar med meditation. Följ med och se!

Onsdagskvällarna i Oscar Fredrik

Har du ett rum över?

Församlingen tar emot en ung resurs per år, oftast är den personen från annan ort än Göteborg. Och den unga resursen behöver någonstans att bo - har du möjlighet att hjälpa till?

Lördag 3 mars framför Oscar Fredriks Ceciliakör tillsammans med stråkkvintett Stabat mater av Pergolesi. En vokalensemble sjunger även Stabat mater för 10 röster av Scarlatti. Oscar Fredriks kyrka 3 mars klockan 17.00.

Konsert: Stabat Mater

Lördag 17 mars framförs J. S. Bachs Johannespassion av Oscar Fredriks Kammarkör, Vocalis och Sinfonietta. Även solister medverkar, mer information kommer. Oscar Fredriks kyrka 17 mars klockan 17.00.

Konsert: Johannespassionen

Söndag den 25 mars klockan 14.00 är du och hela familjen välkommen på familjegudstjänst med tema palmsöndag. Barnkörerna Musikul och Musikör medverkar under gudstjänsten med Maria Fredriksson och Johanna Holmlund Lindfors som ledare.

Familjegudstjänst: Palmsöndagen

Meningen med livet finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Carl Johans pastorat erbjuder tre olika konfirmationsgrupper, och även vuxenkonfa. Kolla in de olika grupperna!

Konfirmation 2017/18

Välkommen till våra grupper där barn får utvecklas i en kreativitet och gemenskap tillsammans med andra. Förutom grupper finns även familjegudstjänst, körer och andra aktiviteter för barnen.

Barn & familj

En möjlighet till gemenskap och fördjupning för dig som vill utvecklas i dig själv eller i din kunskap. Lokal: Oscar Fredriks församlingshem

Grupper, samtalsträffar och föredrag

Träff för dig i en regnbågsfamilj, för gemenskap med andra familjer i liknande konstellationer. Lek, pyssel, fika, gemenskap och sångsamling. Ta med familjen för gemenskap, lek och pyssel.

Regnbågsträff

Oavsett vilken av församlingarna du besöker är du välkommen som du är.

Carl Johans pastorat

Från Linnégatan till Röda sten och från Marconigatan till Göta älv vill de fyra församlingarna som ingår i Carl Johans pastorat sprida öppenhet och erbjuda gemenskap. Oavsett vilken av församlingarna du besöker är du välkommen som du är.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg