Göteborgs Oscar Fredriks församling

Kontakt

Göteborgs Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7319250 E-post till Göteborgs Oscar Fredriks församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

Fredag 7 oktober är det dags för den välbesökta Kulturafton. Under kvällen, mellan kl 18.30-22.00, bjuds det på olika sorters av musik med rötter i Spanien. Välkommen till en afton i Oscar Fredriks kyrka

Kulturafton - med rötter i Spanien

På Alla Helgons dag, den 2 november, har du möjlighet att delta i en stor kör tillsammans med Oscar Fredriks Sinfonietta och framföra Faurés Requiem. För att delta krävs det att du sjungit verket tidigare, samt att du har egna noter.

Delta i en stor kör på Alla Helgons dag

Söndagen den 30 oktober kl. 17.00 kan du ta del av en predikan från kvinnan som blivit hatad och älskad för sitt uttryck och sina åsikter. New york times-prisade författaren och prästen Nadia Bolz Weber inleder sin vistelse i Göteborg med att predika på söndagens mässa i Oscar Fredriks kyrka.

Mässa med Nadia Bolz-Weber

Oscar Fredrik församling söker en kyrkomusiker. Vikariat  p.g.a. föräldraledighet. Sista ansökningsdag 6 oktober.

Kyrkomusiker söks

Oscar Fredrik församling söker en kyrkomusiker. Vikariat p.g.a. föräldraledighet. Sista ansökningsdag 6 oktober.

Välkommen till våra grupper där barn och vuxna har roligt tillsammans. Öppna lekskolan, Babyträffar, Kyrklekis och Familjelekis startar i september.

Barn & föräldrar

På onsdagarna kan man välja mellan att vända sig inåt (Lectio Divina) eller utåt (Internationellt arbete) eller att krypa in med både kropp och själ i olika bibelberättelser (Bibel & Drama). Men varje onsdag börjar med Frälsarkransmeditation och fika. Start den 7 september kl. 18 i Oscar Fredriks kyrka.

Lectio Divina, Internationella gruppen och Bibel & Drama

Vid nio tillfällen reflekterar vi och samtalar vi kring livsfrågor utifrån de åtta olika byggstenarna som Världshälsoorganisationen WHO listat: hopp, harmoni, helhet, meningsfullhet, andlig kontakt, personlig tro och gemenskap. Start den 22 september.

Existentiell hälsa på torsdagar

En kort mässa att börja dagen med. Firas i koret på torsdagar kl. 9.

Morgonmässa

En kort mässa att börja dagen med. Firas i koret på torsdagar kl. 9.

På Tisdagsgruppen med salong serveras en varm måltid till låg kostnad. Efter lunchen får den som vill delta i salongens olika program. Vi börjar med andakt i Oscar Fredriks kyrka kl. 12 för den som vill. Tisdagar kl. 12-14.

Tisdagsvänner med Salong

Vi träffas i församlingshemmet var tredje söndag efter 17-gudstjänsten med start den 4 september.

Rum för tro

Vi lyfter fram det som rör sig i våra liv och i vårt samhälle just nu. Vi träffas var tredje söndag kl. 15.30 i Oscar Fredriks församlingshem med start den 28 augusti. Varmt välkomna!

Samtalsgrupp på söndagar

Funderar du på konfirmation? Man kan välja mellan Veckogrupp med Tema Film och Sommarkonfirmander.

Konfirmation 2016-17

Mycket läsning om pensionsavgång och nya medarbetare,

Höstens nyhetsblad

Mycket läsning om pensionsavgång och nya medarbetare, och om allt som händer i höst i församlingen och om ett spännande seminarium med Nadja Bolz-Weber. Tag och läs!

Viktig information om sexuellt ofredande!