Göteborgs Oscar Fredriks församling

Kontakt

Göteborgs Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7319250 E-post till Göteborgs Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Göteborgs Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

Vad händer i veckan?

Kolla in kalendern över Oscar Fredriks verksamhet för att se vad som fyller våra rum med gemenskap och liv.

Finland firar 100 år som nation! Detta vill vi lyfta fram med finsk afton i samband med årets Kulturnatta fredagen 13 oktober. Fyra konserter spelas mellan 18.30-22.00 - kom på den konsert du vill, eller lyssna till musik hela kvällen.

Kulturnatta: finsknatta

Orkesterkonsert ”Beethovens 8:a”

Oscar Fredriks Sinfonietta framför varje år en symfoni av Beethoven. I år, lördag 21 oktober 17.00, är det åttonde året i rad vilket innebär att vi spelar hans åttonde symfoni, op 93. Detta magnifika verk framförs tillsammans med Dvoráks stämningsfulla Tjeckisk svit, op 39.

Lördag 28 oktober 17.00 är du välkommen med musik för trumpet och orgel; Petr Ebens komposition inspirerad av Marc Chagalls fönster i Jerusalem. Musiken är lyrisk och vacker, men har samtidigt en tyngd och dysterhet, troligen präglad av Petrs historia i koncentrationslägret.

Petr Ebens Chagalls fönster

Den 4-5 november är det Allhelgonahelg och Oscar Fredriks kyrka bjuder in till bland annat minnesgudstjänst med körsång från Vocalis och allhelgonakonsert med Kammarkören. Du är också välkommen att tända ljus eller be i kyrkan, som är öppen mellan 12.00-18.00 båda dagarna.

Allhelgona i Oscar Fredriks kyrka

Lördagen 4 november 17.00 framför Oscar Fredriks Kammarkör Requiem av M. Duruflé och musik av Howells och av de Vittoria, i Oscar Fredriks kyrka. Svetla Tsvetkova, orgel. Jakob Patriksson, dirigent.

Allhelgonakonsert: Duruflés Requiem

Söndagen 5 november 17.00 framträder Oscar Fredriks Vocalis med stämningsfull musik. En möjlighet att minnas tillsammans de vi saknar och inte längre finns med oss. Jakob Patriksson, musiker & Christopher Asker, präst.

Minnesgudstjänst

En kvällsföreläsning med aktuellt ämne. Låter det intressant? Välkommen då till föreläsningen "Den kluvna människan" 8 november med Stefan Einhorn. Det blir en helkväll med kort mingel, föreläsningen och eftersnack om människans ljusa och mörka sidor. Ingen anmälan behövs!

Möt Stefan Einhorn!

Några lördagar per termin finns möjlighet att utveckla din kreativa sida och samtala om det som berör. Träffarna har olika teman som berör en längtan efter mening.

Längtan efter mening

Sjunger du i kör? Kom och utveckla ditt uttryck i en heldags körworkshop lördagen 18 november. Workshopen resulteras i en välgörenhetskonsert för Barncancerfonden samma kväll. Och för den som inte deltar i workshopen är du välkommen till konserten 19.00.

Körworkshop och välgörenhetskonsert

Meningen med livet finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Carl Johans pastorat erbjuder tre olika konfirmationsgrupper, och även vuxenkonfa. Kolla in de olika grupperna!

Konfirmation 2017/18

Välkommen till våra grupper där barn får utvecklas i en kreativitet och gemenskap tillsammans med andra. Förutom grupper finns även familjegudstjänst, körer och andra aktiviteter för barnen.

Barn & familj

En möjlighet till gemenskap och fördjupning för dig som vill utvecklas i dig själv eller i din kunskap. Lokal: Oscar Fredriks församlingshem

Grupper, samtalsträffar och föredrag

Oscar Fredriks har flera aktiviteter under året där regnbågsfärgerna är extra starka, bland annat lekträff för Regnbågsfamiljer, regnbågsmässa och vigsel för samkönade.

Regnbågsfärger i Oscar Fredrik

Ideellt arbete innebär att du ger av din tid och
engagerar dig i något uppdrag som är oavlönad. Man kan göra punktinsatser eller engagera  sig för en bestämd period. Någon gång per år samlar vi alla ideella till fest. Välkommen att anmäla ditt intresse som ideell medarbetare i Oscar Fredrik.

Ideell medarbetare

Ideellt arbete innebär att du ger av din tid och engagerar dig i något uppdrag som är oavlönad. Man kan göra punktinsatser eller engagera sig för en bestämd period. Någon gång per år samlar vi alla ideella till fest. Välkommen att anmäla ditt intresse som ideell medarbetare i Oscar Fredrik.

Njut av årets luciatåg som lyser upp i mörkret, och orkestern som värmer det inre. På onsdagen 13 december kan du lyssna till klassikerna, men även några nya juliga låtar. Två konserter (18.00 & 20.15) med åldersgräns 7 år, biljetter behövs.

Jul- och luciakonsert