Oscar Fredriks församling

Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Oscar Fredriks församling

Välkommen till en gemenskap med tillhörighet, kunskaper, musik och andlighet.

Vad händer i veckan?

Kolla in kalendern över Oscar Fredriks verksamhet för att se vad som fyller våra rum med gemenskap och liv.

Vill du vara volontär på nattöppen kyrka?

Vill du vara med och skapa en varmare vinter? Snart kommer de riktigt kalla nätterna till Göteborg och då vill vi erbjuda de människor som lever i hemlöshet och social utsatthet en plats för vila och värme under natten. Oscar Fredriks kyrka, Carl Johans kyrka och Annedalskyrkan håller öppet nattetid för de som behöver det mellan den 15 december och 15 mars. Nu behöver vi volontärer som vill vara med och skapa denna varma och trygga miljö - som volontär är man på plats mellan 21.00-23.00 och hjälper till att välkomna och förbereda.

På själva luciadagen, onsdagen 13 december,  fylls Oscar Fredriks kyrka med ljus i decembermörkret. Klockan 16.00 tågar barnens luciatåg och bjuder på ett luciatåg för hela familjen. Klockan 18.00 & 20.00 äger de välbesökta jul- och luciakonserterna rum (slutsålda för i år).

Barnens lucia & jul- och luciakonsert

På själva luciadagen, onsdagen 13 december, fylls Oscar Fredriks kyrka med ljus i decembermörkret. Klockan 16.00 tågar barnens luciatåg och bjuder på ett luciatåg för hela familjen. Klockan 18.00 & 20.00 äger de välbesökta jul- och luciakonserterna rum (slutsålda för i år).

Bild: Martin Schild

#vardeljus

Det är nog nu. Det är inte rätt att män tar sig friheter på kvinnors bekostnad. En människa ska inte behöva värja sig för fysiska eller verbala sexuella inviter och övergrepp. Vi behöver berätta om sådant som har hänt för det är nog nu.
 Blogg

Ärkebiskopens uttalande

Torsdag 14 december & fredag 15 december klockan 10.00 spelas den årliga julberättelsen med klapp och klang i Oscar Fredriks kyrka. För förskolebarnen, men även de mindre får självklart vara med. Ingen anmälan behövs, och det är fri entré.

Julberättelsen med klapp och klang

Julen är en glad tid när vi firar att Jesus föddes. Över hela landet fylls kyrkorna av ljus och musik, och så i Oscar Fredriks kyrka. Välkommen att fira jul tillsammans. Se här en detaljerad översikt av schemat under dagarna kring jul.

Jul i Oscar Fredriks kyrka

Meningen med livet finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Kyrkan vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas känslomässigt och andligt. Carl Johans pastorat erbjuder tre olika konfirmationsgrupper, och även vuxenkonfa. Kolla in de olika grupperna!

Konfirmation 2017/18

Välkommen till våra grupper där barn får utvecklas i en kreativitet och gemenskap tillsammans med andra. Förutom grupper finns även familjegudstjänst, körer och andra aktiviteter för barnen.

Barn & familj

En möjlighet till gemenskap och fördjupning för dig som vill utvecklas i dig själv eller i din kunskap. Lokal: Oscar Fredriks församlingshem

Grupper, samtalsträffar och föredrag

Oscar Fredriks har flera aktiviteter under året där regnbågsfärgerna är extra starka, bland annat lekträff för Regnbågsfamiljer, regnbågsmässa och vigsel för samkönade.

Regnbågsfärger i Oscar Fredrik

Lördagen 3 februari fylls Oscar Fredriks församlingshem mellan 11.00-14.00 med fika, lotterier, en loppis och förhoppningsvis massor av folk. Behöver du rensa lite i förråden? Kom till oss med de sakerna, så säljer vi dom för gott ändamål. Gillar du loppisar? Eller kanske lotterier? Ta med dig familjen, vännen och grannen och fynda eller fika.

Loppis för flera goda saker

Brukar du gå och nynna eller sjunga när du lagar mat? Kom å sjung gospel och lovsång i Oscar Fredriks projektkör som heter just "Kom å sjung". Kören är för dig upp till 45 år som gillar att sjunga utan prestige. Musikglädje, rörelse och gemenskap är fokus, förutom sång såklart.

Kom å sjung!