Kör i konsert med dirigent i förgrunden.
Foto: Ronald Eek

Konsertprogram

Sång och musik i Oscar Fredriks kyrka.

Kommande konserter

Fredag 30 september, kl. 12

Organist Johanna Holmlund Lindfors bjuder på 30 minuters musik med ett varierat program – alltifrån klassiska Bach till filmmusik och argentinsk tango. Matig baguette och kaffe serveras för en liten peng.

En helt ny värld

Lördag 15 oktober, kl. 17

En sprakande orkester för hela familjen! Stor orkester tillsammans med barnkör framför känd filmmusik och häftiga klanger. Vem vet, kanske vi till och med får besök från någon av de stora kompositörerna från historien?

Fredag 28 oktober, kl. 12

Kulturnatta

Lördag 28 oktober, kl. 18

En kväll i Oscar Fredriks kyrka med massor av musik och flera konserter!

Mozarts Requiem

Lördag 5 november, kl. 17

Oscar Fredriks Kammarkör, Vocalis och Sinfonietta tillsammans med solister framför Mozarts kända Requiem, det sista verket Mozart skrev. Han hann inte ens slutföra verket utan dog under skrivandet. Mozarts student Franz Xaver Süssmayr färdigställde verket.

Fredag 25 november, kl. 12

Sjung in Advent med barn och familj

Söndag 27 november, kl. 15

Vi sjunger traditionsenligt in Advent tillsammans med Oscar Fredriks barnkörer Musikul & Musikör, Oscar Fredriks stadspipare och mäktig orgel.

Sjung in Advent!

Söndag 27 november, kl. 17 och kl. 19

Vi sjunger traditionsenligt in Advent tillsammans med församlingens körer, Oscar Fredriks stadspipare och mäktig orgel.

Första konserten börjar kl. 17 och den andra kl. 19. Insläpp 30 minuter innan respektive konsertstart.

Lucia- och julkonsert för hela familjen

Fredag 16 december, kl. 15.30
Lördag 17 december, kl. 15.30

I dagarna två bjuder Oscar Fredriks barnkörer Musikul och Musikör samt Oscar Fredriks Ceciliakör in till traditionsenligt Luciatåg för barn och familj! Vi får höra och sjunga med i gamla och nya Lucia- och julsånger.

Insläpp 45–30 minuter innan start.

Jul- och Luciakonsert

Fredag 16 december, kl. 18 och kl. 20.15
Lördag 17 december, kl. 18 och kl. 20.15

Biljetter köps på ticketmaster.se (Biljettsläpp i oktober).

Kom och njut av stämningen i Oscar Fredriks kyrka och fira vår traditionsenliga Jul- och Luciakonsert! Oscar Fredriks Ceciliakör lyser upp vår kyrka i sitt luciatåg, ackompanjerat av Oscar Fredriks Kammarkör och Sinfonietta. Sköna toner från kör och orkester blandas i stämningsfull traditionell och ny musik, i allvar och glädje.

Insläpp i kyrkan sker 45–30 min innan start.

Samma biljettpris gäller för alla åldrar. För dig som är yngre kan vi varmt rekommendera vår "Lucia för hela familjen" som äger rum tidigare på dagen (fri entré).

Nyhetsbrev om musik och konserter

Under 2022 startar vi ett nyhetsbrev om musik och konserter i Carl Johans pastorat.

Är du intresserad av att få nyhetsbrevet via e-post, klicka på länken och fyll i prenumerationsformuläret!

Prenumeration på nyhetsbrev om musik

Tidigare genomförda konserter

Invigningskonsert i efterskott!

Lördag 11 juni, kl. 17

Oscar Fredriks kyrka stod klar för 129 år sedan. Då uppfördes en då nyskriven kantat vid invigningen. När vi skulle återinviga kyrkan efter senaste renoveringen 2020, skrev vår organist Jakob en ny kantat, med texter skrivna av församlingsbor. Men så kom covid och satte stopp för konserten. Antiklimax. Men bättre sent än aldrig!

Nu lyssnar vi till den nyskrivna återinvigningskantaten av Jakob Bergman. Vi får också höra kantaten som Joseph Czapek komponerade till invigningen 1893 samt musik av Abba och Saint-Saëns. Medverkar gör Oscar Fredriks alla körer och sinfonietta.

Huller om buller – Skapelsemusikal

Onsdag 8 juni, kl. 17.30

Oscar Fredriks barnkörer Musikul & Musikör med musikanter avslutar terminen med en sprakande musikal om naturen och skapelsen.

Dirigent: Johanna Holmlund Lindfors.
Medverkande musiker: Tom Frode Tveita på kontrabas och Erika Risinger på fiol.

Rossini!

Lördag 21 maj, kl. 19

Oscar Fredriks kammarkör framför en något förkortad version av "Petite Messe Solenelle" av G. Rossini. Rossini är mest känd för sina operor som han skrev i den tidigare halvan av hans karriär. Den mässa som framförs på denna konsert är ett av Rossinis absolut sista kompositioner, och den är skriven för kör, solister, piano samt harmonium.

Lisa Benderius, harmonium.
Samuel Lundback, piano.
Jakob Bergman, dirigent.

Fredag 20 maj, kl. 12

Klimatkonsert

Lördag 7 maj, kl. 17

Oscar Fredriks Ceciliakör och Sinfonietta gör en konsert med klimatet och skapelsen i fokus. En helt nyskriven kantat för klimatet (skriven av Jakob Bergman) varvas med flera "best of-satser" av det dramatiska slaget från Beethovens symfonier.

Som en fortsättning på vår helg med miljötema firar vi på söndag 8 maj kl. 17 mässa med tema miljö. Världen är en, och människan är satt av Gud att förvalta den. Vad betyder det för oss när jorden lider? Hur ser vårt hopp ut? Vi vänder oss i mässan till Gud med vår oro, vår vilja att ta ansvar och vår känsla av otillräcklighet. Efter gudstjänsten delar vi ett helt igenom ekologiskt fika.

Musikul och Musikör

Oscar Fredriks har barnkörer för barn från förskoleklass och uppåt.

Oscar Fredriks Ceciliakör

Diskantkör med bred repertoar, under ledning av Jakob Bergman.

Gruppbild av Oscar Fredriks Kammarkör, alla är mörkt klädda och ler in i kameran.

Oscar Fredriks Kammarkör

En kör för vuxna under 50 år med god körvana. Kören leds av Jakob Bergman.

Oscar Fredriks Vocalis

Vocalis är en blandad kyrkokör bestående av ett 50-tal sångare, som leds av Johanna Holmlund Lindfors.

Ett blåsinstrument och ett notställ.

Oscar Fredriks Stadspipare

Orkester bestående av blåsare och slagverkare under ledning av Pia Åhlund.

Gruppbild av Sinfoniettan utanför Oscar Fredriks kyrka.

Oscar Fredriks Sinfonietta

Stråkorkester under ledning av Jakob Bergman.