Konsertprogram

Oscar Fredriks musikers gästspel. Alla konserter fram till och med den 19 april är inställda. Fler kan komma att ställas in.

Orkesterkonsert ”Tjajkovskij från början”

22 februari kl. 18, Masthuggskyrkan

Oscar Fredriks Sinfonietta inleder sin nya serie; att sätta upp alla symfonier av den ryske tonsättaren Pjotr Tjajkovskij. Utöver hans första symfoni kommer du få lyssna till hans stora kända verk Pianokonsert nr 1 i B moll för piano och orkester. Johan Möller Lekemo, solist, Jakob Bergman, dirigent.

Mozart möter Ronja Rövardotter

7 mars kl. 17, Högsbo kyrka

Oscar Fredriks Vocalis med musiker tar er med på en spännande resa genom filmmusikens magiska värld. Henrik Magnusson, synthar & piano.
Jani Fleivik, cello, Johanna Holmlund Lindfors, orgel och musikalisk ledning.

En stund på jorden - Fredskonsert

12 MARS KL. 18, MASTHUGGSKYRKAN

Kom till Masthuggskyrkan och lyssna på när vi sjunger låtar av bland annat
Laleh, Darin och Ted Gärdestad. Konsert med sånger om fred och vänskap
med körer från Kulturskolan City, Stars från Masthuggskyrkan & Oscar Fredriks församlings barnkör Musikul.

Längtan och tröst - Fastekonsert

14 MARS KL. 17, CARL JOHANS KYRKA

Oscar Fredriks kammarkör tillsammans med barockensemble framför musik av Bach, bland annat hans motett Jesu meine Freude och hans kantat Actus Tragicus.
Marit Nyberg och Pia Brinkmann Stenhede, blockflöjt; Allan Fagerlund och Adam Grauman, viola da gamba; Kristina Lindgård, cello; Jakob Bergman, Orgel och ledning.

Stabat Mater

21 mars kl. 17, Carl Johans kyrka

Oscar Fredriks Ceciliakör framför tillsammans med musiker ur Oscar
Fredriks Sinfonietta, Stabat Mater av Pergolesi.

Inställt - Ett stråk från öst till väst

INSTÄLLT - 4 april KL. 19, MASTHUGGSKYRKAN

Oscar Fredriks Sinfonietta gästar med orkesterkonsert. Vackert och inspirerande musik för stråkorkester i en resa från Tjeckien till England via Polen och Sverige och samtidigt från romantik till minimalism. Musik av J. Suk,E.Andrée,W.Kilar och R. Vaughan Williams. Jakob Bergman, dirigent.