Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon:+46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Oscar Fredriks Ceciliakör

Ceciliakören är en diskantkör bestående av ca 25 kvinnor i 18 - 30-årsåldern. Sångarna i kören har olika bakgrund. Vissa har en hel del körvana och andra har mindre erfarenhet sedan tidigare.

Repertoaren varierar mellan musik från 1700-tal och fram till nu, konstmusik och folkmusik, pop och musikal och ibland något enstaka inslag från medeltiden.

Ceciliakören är mest känd som luciatåg på Oscar Fredriks Jul- och Luciakonserter som hålls varje år inför fullsatt kyrka. Kören framträder a capella, dvs utan komp, eller med olika ensembler och upp till full symfoniorkester. Repetitionerna lägger mycket fokus på utveckling inom sångteknik, samklang och notläsning.

Kören repar torsdagar 17.30 - 19.00.

Oscar Fredriks kyrka renoveras under 2019 - 2020, och under den här perioden gästar Oscar Fredriks musikliv andra kyrkor i pastoratet. Följ med oss!