Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Oscar Fredriks församling Besöksadress: Oscar Fredriks Kyrkogata 1 A, 41317 GÖTEBORG Postadress: Carl Johans Kyrkoplan 1, 41455 Göteborg Telefon:+46(31)7319250 E-post till Oscar Fredriks församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik & konserter

Oscar Fredriks kyrka bjuder på en blandning av musik för alla tycken och smaker. Musikarrangemangen är kostnadsfria om inte annat anges. Välkommen till givande musik! 

Oscar Fredriks Luciakonserter tar paus

Under många år har Oscar Fredriks församlings alla körer och orkester bjudit på storslagna och mycket uppskattade Luciakonserter. Eftersom Oscar Fredriks kyrka renoveras i år, kommer traditionen att ha ett uppehåll - det går helt enkelt inte utan det fantastiska kyrkorummet! Så passa på i år att njuta av jul- och Luciakonserter i stans andra kyrkor. 2020 blir det stort firande med Luciakonserter och återinvigning av kyrkan, håll ut till dess! 

Glimt från lunchkonsert 30 november 2018, där organist Johanna Holmlund Lindfors tolkar ”Midnatt råder”.

Jakob Bergman

Jakob Bergman

Oscar Fredriks församling

Organist

Johanna Holmlund Lindfors

Johanna Holmlund Lindfors

Oscar Fredriks församling

Organist

Tidigare konserter

18 december Blås och kör i juletid
Oscar Fredriks Stadspipare och Vocalis bjuder in till julstämning i konsertsäsongens final. Kom och lyssna till vacker julmusik. Kanske ett skönt lugn i julens sista hetsiga dagar.

13 + 14 december Jul- och luciakonsert
Oscar Fredriks Ceciliakör, Kammarkör och Sinfonietta lyser upp med ljus och toner i vintermörkret. Njut av luciatågets klassiska sånger och möt samtidigt några nya stycken! Biljett krävs. Insläpp 30 minuter före konsertens start.

13 december Lucia för barn och familj
Oscar Fredriks barnkörer Musikul tillsammans med Ceciliakören. Kom och upplev ett luciatåg för stora som små!

 

8 december Sånger i vintermörkret
Helen Sjöholm och Anna Stadling ger sig ut på en gemensam turné i juletid och besöker då bl.a. Oscar Fredriks kyrka. Helen och Anna vill bygga en lekfull och finstämd konsertstund under den mest stressade tiden på året. Med fokus på hur deras röster klingar ihop och på texter som bär hoppas de på att konserten kan bli en ”lisa för frusna själar”. Du får höra några av de vackraste julsångerna, men också några nya versioner av gamla favoriter från t ex Emmylou Harris, Johnny Cash, Py Bäckman, Andreas Mattsson, Stefan Nilsson, Bob Dylan m.fl. 

 

2 december Sjung in advent med barnen

Ta med hela familjen och sjung in advent med Oscar Fredriks barnkör Musikul och Oscar Fredriks Stadspipare.

2 december Sjung in advent

Två konserter där du får lyssna till när Oscar Fredriks Vocalis, Ceciliakör, Kammarkör och Stadspipare tillsammans fyller kyrkan med värme och vackra toner. Kom och fyll kyrkbänkarna kärlek och värme, och sjung in advent!