Gruppbild av Sinfoniettan utanför Oscar Fredriks kyrka.

Oscar Fredriks Sinfonietta

Stråkorkester under ledning av Jakob Bergman.

Stråkorkester i Oscar Fredriks kyrka

Orkestern startade sin verksamhet hösten 1997 och består av ett 50-tal stråkmusiker, såväl yrkesverksamma som amatörmusiker.

Sinfoniettan utgör ett fantastiskt komplement till körlivet i församlingen och möjliggör framföranden av de stora klassiska kyrkliga verken. Orkestern har exempelvis framfört flera Requiem: Brahms, Cherubini, Mozart, Rutter och Fauré och Bergman (f.d Patriksson). Vi har också framfört Bachs Juloratorium, Johannespassionen och Magnificat och andra verk som L-E Larssons "Förklädd Gud", Thomas Jennefelt: Den gömda källan och Arvo Pärt: Berliner Messe. 
 
Under åren har orkestern också regelbundet gett många orkesterkonserter, där vi framfört musik ur den traditionella orkesterrepertoaren såväl som nyskrivna verk. Vid behov kompletteras ensemblen med blåsare och slagverk och bildar därigenom full symfonisk besättning. En stor satsning genom åren har varit att framföra Beethovens alla nio symfonier. Vi gästas ofta av skickliga gästsolister såsom violinisten Ava Bahari, jazz- och folkmusikern Sten Källman och pianisten Kalle Stenbäcken.

Orkestern leds av Jakob Bergman.

Måndagar kl. 18.30

Oscar Fredriks församlingshem

Vill du vara med?

Spelar du något orkesterinstrument och är intresserad kan du höra av dig till jakob.bergman@svenskakyrkan.se och meddela ditt intresse. Just nu tar vi in fler kontrabasar. Spelar du något annat stråkinstrument kan du också höra av dig, men skrivs då in i intresselista, så hör vi av oss när det finns en plats. Meddelar du intresse bokar vi en tid för en liten uppspelning.

Oscar Fredriks kyrka, grodperspektiv i altargången.

Gudstjänst

Vi firar mässa tillsammans söndagar kl. 17. Välkommen till Oscar Fredriks kyrka!

Jakob dirigerar kör och orkester i Oscar Fredriks kyrka.

Musik & konserter

Oscar Fredriks kyrka bjuder på en blandning av musik för alla tycken och smaker.