Foto: Malin Lingnert

Öppen förskola

Välkomna alla barn 0–5 år i sällskap av vuxen.

Andra lokaler för öppna förskolan

Ibland dyker det upp frågor som vi inte kan säga nej till, frågor som är viktiga. Som att vi kan hyra ut våra barnlokaler till en skola som ska ta emot flyktingar från Ukraina och inte har plats för förberedelseklassen i svenska hos sig. Då säger vi absolut och självklart ja och är det något som vi blivit expert på under senaste tiden så är det väl att vi inte ställer in, utan vi ställer om.

Så: från och med vecka 16 är öppna förskolan på måndagar i stora salen i församlingshemmet. En trappa upp från där vi brukar vara, barnvagnsparkering på utsidan, så ta med lås.
Onsdagar är vi i kyrkan. Samma öppettider som vanligt, lite förändrade lokaler. Detta gäller terminen ut.

Stängt under lov

Öppna förskolan är stängd under lov samt vecka 44, 7 och 15.

För barn och familj

Måndagar och onsdagar kl. 9.30–12

Välkommen till kyrkans öppna förskola. På måndagar håller vi till i Stora salen i Oscar Fredriks församlingshem. På onsdagar är vi i kyrkan.

När vi träffas leker, pysslar och sjunger vi tillsammans. Hos oss är alla välkomna vare sig du är medlem i Svenska kyrkan eller inte.  Du märker att du är i kyrkans öppna förskola vid våra sångsamlingar där vi tänder ett ljus och ber tillsammans med barnen och vid våra enkla barngudstjänster Andrum som vi har en gång i månaden under öppna förskolans öppettid.

Drop in, ingen anmälan. Självklart kommer vi bara om både barn och vuxna är friska och krya. Barnvagnar får stå på utsidan, så ta med regnskydd vid dåligt väder och lås vid behov.

Följ oss gärna på Facebook där vi heter Oscar Fredriks barn och familj eller på Instagram @oscarfredriksfamilj där vi uppdaterar regelbundet.

Babymassage

Spädbarnsmassage ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, stillhet och välbefinnande.

Regnbågsträffar

Öppen mötesplats för regnbågsfamiljer.

Föräldrar på egen hand

En mötesplats för familjer där du som förälder valt att få barn på egen hand.

Musikul och Musikör

Oscar Fredriks har barnkörer för barn från förskoleklass och uppåt.

Ungdomar

Våra grupper för unga finns i Carl Johans församling.

Dop

I dopet berättas om Guds kärlek till varje människa och om en gemenskap över hela världen. Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen.

Lekfull och färgglad illustration med bokstäverna STARS.

Stars – den sceniska popkören

Sång och scen för dig som går i årskurs 4–7.

Äventyret

En rolig och kreativ grupp som träffas varje vecka! Verksamhet för barn i åldern 6–10 år.

Lekfull och färgglad illustration som stavar Café Maggan.

Café Maggan

Fika och häng i Masthuggskyrkan för dig som är 10–13 år!

Andra förskolor i Carl Johans pastorat

Ett barn sitter på golvet. Ett mindre barn sitter i knät på en vuxen.

Öppen förskola

Välkommen till en avslappnad, trygg och lekfull miljö. För barn mellan 0–5 år och deras föräldrar.

Öppna förskolan Kungsladugårds kyrka

Kyrkan är öppen för alla som vill kika en stund! Träffa andra som också bor i området, fika, tänd ett ljus eller bara pausa.

Ett barn på förskolan leker i buskarna på gården. En av pedagogerna sitter på huk och ler mot barnet.

Carl Johans församlings förskola

I Carl Johans församlingshem (intill Carl Johans kyrka) driver vi en heltidsförskola som består av en barngrupp i åldrarna 1-5 år.