Foto: Maria Fredriksson

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband med 18 olika pärlor i olika färger och med olika betydelser. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen. 

Frälsarkransen skapades av Martin Lönnebo som en sommar båtluffade i Grekland när en storm tvingade båten till en ö med bara 47 invånare inklusive byns präst. Martin fick tag på ett litet rum, och i det rummet började han skissa fram Frälsarkransen som idag finns på mängder av människors handleder.  Frälsarkransen kan även kallas livets pärlor. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen. 

Vi kommer på våra sociala medier och här på hemsida bjuda på en digital vandring med de olika pärlorna. En pärla i taget, dess innebörd, ett litet att göra moment som du kan göra om du vill och en avslutande bön/tanke. Du får gärna dela med dig av tankar till oss kring pärlorna på våra sociala medier under inlägget.

Vi hoppas detta ska erbjuda en stilla stund, ett lugn och en stunds andlighet i dessa oroliga tider. Att det ska hjälpa oss hålla ut ett litet tag till. Vi kommer lägga ut två pärlor i veckan, du gör dem i din egen takt. 

Vill du läsa mer om frälsarkransen finns det att läsa hos Verbum här: verbum.se/fralsarkransen