Foto: Maria Fredriksson

Hemlighetspärlorna

Två små vita pärlor som rymmer hjärtats innersta hemligheter och önskningar och en grön som talar om medmänsklighet och omsorg om vår värld.

Hemlighetspärlorna

Två små vita pärlor som rymmer hjärtats innersta hemligheter och önskningar och en grön som talar om medmänsklighet och omsorg om vår värld. En hemlighet kan kännas både bra och dålig. Ibland vågar man inte berätta för man vet inte vad andra ska tänka. Det kan kännas skavigt. Men vi kan alltid berätta för Gud.  Pärlorna kan även rymma det dyrbaraste vi har, människor som vi tänker och ber för, närstående som är sjuka, våra barn eller andra som behöver uppmärksamhet.

Att göra

För barn:

Har du en hemlighet, en hemlig tanke eller önskan? Titta ut genom fönstret, upp mot himlen och viska din hemlighet till Gud. Eller gå ut och gräv ner den.

För vuxna:

Tänk på det du drömmer om eller längtar efter, för dig själv och för vår värld, för din medmänniska. Titta ut genom fönstret, upp mot himlen och viska din hemlighet till Gud.

 

 

Gud, du känner mig helt igenom. Till dig kan jag våga säga det ingen annan vet eller ens anar. Tack för att inget är främmande eller skamlig för dig, för att allt ryms i din kärlek. Amen.

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband med 18 olika pärlor i olika färger och med olika betydelser. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen.