Foto: Maria Fredriksson

Doppärlan

Den vita stora pärlan talar om att vi inte behöver förställa oss.

Doppärlan

Alldeles bredvid Jagpärlan finns den lilla vita Doppärlan. Den är ett tecken på att vi hör ihop med människor över hela världen, med de som står oss nära och med Gud. Som människa söker alla, mer eller mindre medvetet, efter bekräftelse på att vi gör rätt, att vi är tillräckliga. Den vita stora pärlan talar om att vi inte behöver förställa oss. (Att Gud vill dig allt gott. Att Gud älskar dig och vill ge dig mycket kärlek. Den kärleken får du ta emot precis som du är. 

Att göra

För barn:

Om du har ett dopljus, tänd det. Om det finns: titta på bilder från ditt dop, hör någon som var med berätta om ditt dop. Dopet påminner om vem du är. Att du är viktig och att alla människor är lika viktiga och lika mycket värda. Hur kan man visa det?

För vuxna:

Dopet är en gåva, en gåva utan motprestation. Ring någon du tycker om, skicka en present, ett kort eller ett brev till någon du tycker om eller tänker på. Något utan krav på motprestation. Har du ditt dopljus kvar, tänd det eller dina eventuella barns om du har det.

 

 

Rita ett osynligt kors i pannan, på dig själv med vatten. Säg samtidigt: - Jag tar emot korset – Livets och kärlekens tecken.

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband med 18 olika pärlor i olika färger och med olika betydelser. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen.