Foto: Björn Edvardsson

Nattens pärla

Nattens pärla är den svarta pärlan, tröttheten, sorgens och smärtans pärla.

Nattens pärla

Nattens pärla är den svarta pärlan, tröttheten, sorgens och smärtans pärla. Den står för livets tyngsta och mörkaste stunder.

Att göra

För barn:

Ibland är allt nattsvart. Vad blir du ledsen av? Vem tröstar dig? Gud är med dig i det som är svårt. Gud vet hur det är. Måla med mörka färger. Leta efter söndriga saker, ta fram skräp, mjölkkartonger, toarullar. Lägg det i en låda för att det ska bli något nytt i nästa pärla.

För vuxna:

Vad vill du säga till Gud inför Nattens pärla?  Måla med mörka färger. Leta efter söndriga saker, ta fram skräp, mjölkkartonger, toarullar. Lägg det i en låda för att det ska bli något nytt i nästa pärla.

FÖR BARN OCH VUXNA:

Sätt er i ett mörkt rum. Sitt tysta i mörkret en stund om ni vågar. Tänd ett ljus, Gud är med er i det svåra, Guds närvaro finns där. Sätt dit en ängel om ni har, det symboliserar att vi aldrig är övergivna. Be bönen nedan. 

 

Lovad vare du Kristus som före oss gått dödens väg och upplyst dess mörker och helgat våra gravar. Även där kan din högra hand fatta mig, även dit når evighetens ljus. Amen.

Martin Lönnebo

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband med 18 olika pärlor i olika färger och med olika betydelser. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen.