Foto: Björn Edvardsson

Gudspärlan

Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med.

Gudspärlan

Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med. Den är kransens början och slut, Frälsarkransens ursprung och mål. Allt börjar med Gud; sol, måne, luft och jord, vatten, vind och människor. Gud är överallt. Gud är här. Fast vi inte kan se det. Det är en hemlighetsfull närvaro, en sammanlänkande kraft i livet. Någon som håller allting i sin hand. Pärlan påminner om det verkligt viktiga i tillvaron. Den heliga närvaron.

Att göra

För barn:

Vad finns det för saker som finns fast det inte syns? Finns det något i din närhet som du inte kan se men ändå vet att det finns där? Något eller någon du längtar till? Något du verkligen tycker om? Prata om detta och måla en teckning av det om du vill.

För vuxna:

När upplever du att Gud är med dig och när känns Gud långt borta? Vem är Gud för dig? Gör upp en bild över vad du tänker kring vem Gud är för dig. En mental eller måla på ett papper. 

Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är. Vart jag mig i världen vänder, står min lycka i Guds händer. Lyckan kommer, lyckan går, du förbliver fader vår. Amen