Foto: Tove Tronsplass Pettersson

Uppståndelsepärlan

Uppståndelsepärlan är hoppets pärla, den som får oss att hoppas när livet bär emot.

Uppståndelsepärlan

Mörkret övergår i ljus. Efter nattpärlan kommer Uppståndelsepärlan, den vita pärlan som står för att godheten segrar över det onda, livet över döden. Uppståndelsepärlan är hoppets pärla, den som får oss att hoppas när livet bär emot. Mitt i all oro över framtiden och nuet vill den påminna om det godas möjlighet att besegra det onda, om vikten av att söka ljuset. Att aldrig sluta att hoppas.

Att göra

FÖR BARN OCH VUXNA:

Skapa något av det som gått sönder som ni tidigare samlat in. Skapa något nytt. Gör något av skräpet, en mjölkkartong kan bli en kruka att plantera i, en toarulle en fjäril. Om du kan och vill: Gå ut och se på knoppar i träden, hur små växter kämpar sig fram på skuggiga platser. Hur ljuset är på väg och naturen vaknar. Vad ser ni för tecken på detta? Vad kan du se från ditt fönster?

Tänd ett ljus och se en stilla stund på lågan som brinner. Be bönen nedan. 

Gud, hjälp mig våga tro att det alltid kommer en gryning i livets mörker. Att det alltid finns någon slags vändning. Att allt är möjligt, då Jesus övervunnit ondskan och döden. Amen

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband med 18 olika pärlor i olika färger och med olika betydelser. Pärlorna ger oss en möjlighet att reflektera, stanna upp och vara vid olika ämnen.