Onsdag i S:t Matteus - mässa, musik & mat

”Onsdag i S:t Matteus”, ett koncept i tre delar. Mässa i Lillkyrkan, följt av lunchkonsert i stora kyrkan, alltid med fri entré. Avslutas med att sitta till bords med en matig soppa och varm gemenskap vid borden i församlingssalen.

Ladda ner vårens program för vuxenverksamheten i S:t Matteus (pdf).

Start för våren: 18 januari

Veckomässa 11.15 - en kortare gudstjänst med nattvard i S:t Matteus Lillkyrka, Vanadisvägen 35 med ingång från gården.

Lunchmusik 12.00 - lunchkonsert i S:t Matteus kyrka. Kortare konsert på olika instrument, se program nedan. Alltid fri entré. För aktuellt konsertprogram, klicka här.

Sopplunch 12.00–14.00- en portion hemlagad soppa, smörgås och kaffe med kaka. Pris 40 kr.

Du är välkommen!

Sopplunch i församlingssalen

Lunchkonserter våren 2024

Lunchkonserter S:t Matteus kyrka, onsdagar kl 12.
JANUARI

17  Pontus Carron, piano

24  Johannes Rydén, barockcello

31  Espen Myklebust Olsen, orgel

FEBRUARI

7  Ludvig Norman - Sextett för piano,  stråkkvartett och kontrabas i a-moll. Henrik Peterson, Sofie Sunnerstam,  violin. Nicholas Shardlow, viola. Klas  Gagge, cello. Valur Pálsson - kontrabas. Kiyo Wada - piano.

14 Ensemble Spirituell. Sven Åberg, traverso. Kent Carlsson, violin,  Örjan Haage, viola, Bo Fåhraeus, cello.

21 Studenter från Birkagårdens folkhögskola

MARS

6   Espen Myklebust Olsen, orgel

13 Elever från Lilla Akademien

20 Bach: Fyra duetter för violin och  cello. Haydn: pianotrio Nr 39;  ”Gypsy”. Axel Drougge, violin. Eric Drougge, cello

27 Pergolesi: Stabat mater. Cathrine Ruud, sopran. Eva Malm  Öhrström, mezzosopran. Anders  Frisk, orgel.

APRIL

3  Zik’Zag Youth Choir från Schweitz

17  Södra Latins Sång- och instrumentalensemble.