Foto: Petra Oddson

Svenska kyrkan Hjärnarp-Tåstarp

Välkommen till Hjärnarp-Tåstarps församling!

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Julfest på ungdomscaféet!

Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig!

Luciatåg med andakt

Här kan du läsa mer om vårt Luciafirande 10/12

Gudstjänster december

Här finns mer information om våra gudstjänster.

Våra verksamheter:

Två bebisar ligger på golvet och skrattar.

Babycafé med Babysång

för bebisar 0-12 månader

En psalmbok och en mikrofon ligger framlagda. I bakgrunden syns sjungande barn.

Lightkids (barngrupp och barnkör)

från förskoleklass och uppåt

En kille ligger i en fåtölj och tittar på en video på sin surfplatta.

Ungdomscafé

från årskurs 7 – uppåt

Njut av advents- och julmusik – i kyrkan eller digitalt

Gå på en advents- eller julkonsert

I Svenska kyrkans kalender hittar du konserter och gudstjänster i din egen närhet under advent och jul.

Åtta körsångare står och sjunger på coronasäkert avstånd från varandra i Umeå stads kyrka.

Inspelade konserter i juletid

Välkommen att ta del av konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken – från soffan där hemma.

Hitta gudstjänster och aktiviteter som passar dig

En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.

Vad händer i kyrkan under advent och jul?

Hitta något som passar dig i kyrkan under de kommande veckorna.

Därför firar vi advent – läs om de fyra olika adventsveckorna

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Få inspiration till dina egna adventstankar

En man sitter på en stubbe och blickar ut över en snötäckt sjö.

Tankar inför helgen – under advent och jul

Läs en prästs funderingar inför helgen. Nytt blogginlägg publiceras varje torsdag.

Var generös i jul

Många ger julklappar till nära och kära jul. Men vi får också dela med oss till dem som bor långt bort, och som kämpar för en bättre framtid.

Be en bön eller tänd ett digitalt juleljus på bönewebben

Be en bön för fred

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

En laptopp har en Youtube-spellista med olika intervjuer uppe på skärmen.

Följ oss på Youtube!

Vi har en egen Youtubekanal, följ oss gärna där!

Gamla nyheter

På förstasidan visas de senaste nyheterna. Har de försvunnit där kan du söka dig bakåt här.

En kyrka vid vattnet reflekteras i den stilla vattenytan.

Om Svenska kyrkan

Svenska kyrkan är Sveriges största kristna trossamfund. I vår organisation ryms en mångfald av möten och verksamheter, både i Sverige och utomlands. Här hittar du fakta och kontaktuppgifter.

Bebis leker med bubblor på aktivitet i kyrkan för föräldrar och barn.

Medlemskap

I Svenska kyrkan finns det plats för dig som tror – eller tvivlar. För dig som längtar efter rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör, som värnar våra kyrkobyggnader och kulturarvet och för dig som vill ha gemenskap.

Albertus Pictors kalkmålning som föreställer änglar rengörs i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

Kyrkoavgiften skapar möjligheter

Som medlem i Svenska kyrkan betalar du en medlemsavgift, också kallad kyrkoavgift. Den finansierar den lokala församlingens verksamheter.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.