Havdhems församling

Prata med oss

Kontakt

Havdhems församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 47, 62341 Havdhem Postadress: Box 4, 62316 Havdhem Telefon: +46(498)481025 E-post till Havdhems församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Havdhems församling

Eke, Grötlingbo, Hablingbo, Havdhem, Näs och Silte socknar

Välkommen till Havdhem!

Bild: Britta Lundqvist

Vi är en församling med sex socknar och ca 1050 kyrkotilllhöriga. Socknarna är Eke, Grötlingbo, Havdhem, Näs, Silte och Hablingbo. Våra vackra medeltida sockenkyrkor visar vi på annan plats. Kommande aktiviteter hittar du i kalendern här på webbplatsen.

Kyrkokamrer till Sudrets pastorat

Första januari 2018 bildas Sudrets pastorat och vi söker nu en kyrkokamrer på heltid till den nya organisationen.

 

Sudrets pastorat omfattar fjorton socknar fördelade på tre församlingar: Alva, Hemse och Rone församling, Havdhems församling och Hoburgs församling.

I det nya pastoratet bor ca 4300 invånare varav ca 78 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. Arbetslaget består av 17 personer fördelade på kyrkvaktmästare, musiker, kanslipersonal, församlingsassistenter och präster.

 

Det här förväntar vi oss av dig

Som kyrkokamrer kommer du att få arbeta inom ett brett område.

ansvara för begravningsverksamheten och säkerställa att den bedrivs i enlighet med begravningslagen
vara föredragande i kyrkorådet
arbete med framtagande av budget och följa upp ekonomin för församlings- och begravningsverksamheten.
upprätta vård- och underhållsplaner för pastoratets fastigheter samt administrera KAE-ansökningar (kyrkoantikvarisk ersättning)
Rollen som kyrkokamrer betyder att du arbetar på delegation av kyrkoherden och har personalansvar för kyrkvaktmästarna. Det för med sig personaladministrativa uppgifter som schema, löne- och utvecklingssamtal, semesterplanering mm. Eftersom pastoratet är nybildat så innebär personalansvaret att du tillsammans med kyrkoherden arbetar med att få ihop arbetslag och skapa en gemensam kultur.

Tillsammans med kyrkoherden och kyrkorådet samt de övriga medarbetare, blir du med andra ord en viktig del i ett pågående utvecklingsarbete och det finns stor möjligheter att påverka.

 

Vi söker dig som har en examen i ekonomi från högskola eller universitet. Vi ser gärna att du har några års yrkeserfarenhet. Det är meriterade om du har god kännedom om Svenska kyrkan och begravningsväsendet samt erfarenheter av arbetsledning och budgetansvar. Vi lägger står vikt vi personlig lämplighet: Du är en lagspelare, som har integritet, humor och är kreativ.

 

Tillhörighet till Svenska kyrkan och B-körkort krävs för tjänsten.

 

Om Visby stift och Samfälligheten Gotlands kyrkor
Stiftet erbjuder en kontrakts- och stiftsorganisation som stödjer dig i ditt arbete. Stiftet består av församlingarna på Gotland och 46 utlandsförsamlingar. Gotland och Visby stift har 92 medeltida kyrkor. För att på ett så effektivt sätt som möjligt hjälpa till med att underhålla och bevara de medeltida kyrkorna finns Samfälligheten Gotlands kyrkor.

 

Att bo på Gotland
Det är härligt att bo och leva på Gotland året runt! Vi är 57 200 bofasta och ytterligare några tusen s.k. vinterfastlänningar som tillbringar en stor del av året här. Hälften är bo­satta i eller omkring Visby. Landsbygden är levande och jordbrukssektorn är den största näringen på ön. Gotland kan stoltsera med ett stort antal livsmedelsproducenter och restauranger av högsta klass. Kultur och kreativa näringar frodas också på Gotland. Här finns ett rikt kulturliv med egen länsteater, mycket musik och teater i olika former - här är det nära till kulturupplevelser. För utbildningar finns det ett bra utbud med allt från klassiska byskolor via gymnasieskolor och folkhögskola till Uppsala universitet Campus Gotland.

 

Sista ansökningsdag är den 1 november

 

Välkommen att höra av dig med frågor till:

Kyrkoherde Tomas Holdar, Tomas Holdar tfn 072-223 08 05

Indelningsdelegerades ordförande för Sudrets pastorat: Helena Kattlunds, helena.kattlunds@telia.com, 070-398 30 58

 

Fackliga företrädare:

Kommunal Öst sektion Gotland ordförande Amanda Östergren, tfn 010-442 88 72 , e-post: gotland.ost@kommunal.se

Vision Visby stiftsklubb 629 kontaktperson Bimbi Ollberg, tfn 0498-40 49 28,

 e-post: Bimbi Ollberg

 

Din ansökan med personligt brev, referenser och CV vill vi senast ha per e-post till: Havdhems församling

 

Månadens aktiviteter - klicka här!

Här rapporterar vi från vår verksamhet och informerar om kommande aktiviteter. Se för övrigt kalendern ovan eller längst ned på webbsidan - där finner du både gudstjänster och annat som händer i vår församling

Aktuellt

Här rapporterar vi från vår verksamhet och informerar om kommande aktiviteter. Se för övrigt kalendern ovan eller längst ned på webbsidan - där finner du både gudstjänster och annat som händer i vår församling

Jämnt fördelade över pastoratet ligger våra medeltida församlingskyrkor, alla med olika karaktär. Från de stora kyrkorna i Grötlingbo ("Sudrets domkyrka") och Hablingbo till de små kyrkorna i Eke och Silte.

Våra kyrkor

Jämnt fördelade över pastoratet ligger våra medeltida församlingskyrkor, alla med olika karaktär. Från de stora kyrkorna i Grötlingbo ("Sudrets domkyrka") och Hablingbo till de små kyrkorna i Eke och Silte.

Välkommen att fira gudstjänst varje söndag i någon av våra kyrkor

Gudstjänster

Välkommen att fira gudstjänst varje söndag i någon av våra kyrkor

Dopet är vägen in i den världsvida kyrkan, 
ett välkomnande i gemenskapen.
Familj och vänner deltar, i kyrkan eller på annan plats.

Dop

Dopet är vägen in i den världsvida kyrkan, ett välkomnande i gemenskapen. Familj och vänner deltar, i kyrkan eller på annan plats.

 

Alla som fyller fjorton år i år blir inbjudna till konfirmation. Tillsammans med andra får du åka på läger och upptäcka nya saker. Ni lär känna varandra genom lekar och övningar. Du får pröva dina egna vingar och du får en upplevelse att minnas hela livet. Konfirmation innebär gemenskap. Vi kommer att diskutera och söka svar på de stora frågorna kring kärlek, frihet, identitet, liv och död, tro och tvivel.

Vill du veta mer?

Kontakta våra tidigare konfirmander:
Alva Sandqvist tfn. 0760-072454
Elsa Karlsson tfn. 0737-577731
Alma Björkman tfn. 0728-43 51 48

Konfirmation 2018

Alla som fyller fjorton år i år blir inbjudna till konfirmation. Tillsammans med andra får du åka på läger och upptäcka nya saker. Ni lär känna varandra genom lekar och övningar. Du får pröva dina egna vingar och du får en upplevelse att minnas hela livet. Konfirmation innebär gemenskap. Vi kommer att diskutera och söka svar på de stora frågorna kring kärlek, frihet, identitet, liv och död, tro och tvivel. Vill du veta mer? Kontakta våra tidigare konfirmander: Alva Sandqvist tfn. 0760-072454 Elsa Karlsson tfn. 0737-577731 Alma Björkman tfn. 0728-43 51 48

Större glädje än bröllop är svårslagen, 
löftena i kyrkan eller borgerligt är lika giltiga,
i kyrkan välsignas också äktenskapet.

Bröllop

Större glädje än bröllop är svårslagen, löftena i kyrkan eller borgerligt är lika giltiga, i kyrkan välsignas också äktenskapet.

Begravningsgudstjänsten är ett avskedstagande och ett 
löfte om återseende. 
Den har fasta inslag men kan i övrigt se olika ut.

Begravning

Begravningsgudstjänsten är ett avskedstagande och ett löfte om återseende. Den har fasta inslag men kan i övrigt se olika ut.

Förutom mässor och gudstjänster förekommer en hel del andra aktiviteter

På gång i Havdhems församling

Förutom mässor och gudstjänster förekommer en hel del andra aktiviteter

I Havdhems kyrkor landar sedan flera år tillbaka glasänglar från Burs. En nyfödd församlingsbo får en ängel upphängd i sin sockenkyrka. Där finns den, tills barnet fyller ett år. Då överlämnas ängeln till födelsedagsbarnet som en gåva från församlingen.

Änglar i Havdhem

I Havdhems kyrkor landar sedan flera år tillbaka glasänglar från Burs. En nyfödd församlingsbo får en ängel upphängd i sin sockenkyrka. Där finns den, tills barnet fyller ett år. Då överlämnas ängeln till födelsedagsbarnet som en gåva från församlingen.

Bild: Jan Lundqvist

Kyrkoherdens ruta

Bild: Christer Nordin

 

Jag heter Tomas Holdar och är kyrkoherde i Havdhems församling. Du når mig bäst på telefon 072-223 08 05.

 

 

lotta fortsätter att tjänstgöra i havdhem

Den utökade servicen och tillgängligheten på expeditionen i Havdhem blir kvar. Under 2017 fortsätter Lotta Lindgren, som huvudsakligen arbetar för expeditionen i Hemse, att tjänstgöra fyra timmar i veckan på expeditionen i Havdhem.

Expeditions- och telefontiderna förblir oförändrade: Tisdag 13-15 och torsdag 13-15.

Kyrkoherde Tomas Holdar

 

Personal

Havdhems kyrkoråd 2014-2017

Informatörer

Havdhems församling hålls uppdaterad bl.a. med hjälp av förtroendevalda volontärer

Kyrkoåret, kalender med högtider och helger

Kyrkoåret är en kalender där du varje vecka kan läsa olika bibeltexter De handlar bland annat om Jeu liv och innehåller tankar om livet.

Klicka på rubriken kommer du till kalendern!

 

Tjugonde söndagen efter trefaldigheten

Tema

Att leva tillsammans

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning