Minneslund och askgravlund

Gemensamt för minneslund och askgravlund är att platsen för gravsättning inte märks ut och att askor grävs ner i ett gemensamt gravområde.

I gravområdet finns inga markerade gravar och det upplåts ingen gravrätt. Inga ljus eller dekorationer får sättas ut på gravområdet, däremot kan man använda de gemensamma smyckningsplatserna. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för all skötsel och underhåll, så att hela anläggningen hålls i ett värdigt skick.

Minneslund

Minneslunden är ett helt anonymt gravskick. I Göteborg finns minneslundar på följande kyrkogårdar: Billdal, Brännö, Fridhem, Gunnared, Kviberg, Lundby Gamla, Stampen, Tuve och Västra.

Askgravlund

Till skillnad från minneslunden är anhöriga välkomna att närvara vid gravsättning i askgravlunden. Tid bokas i så fall på begravningsexpeditionen. Där beställs även namnplakett, om så önskas. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för att namnplaketten sitter uppe i 25 år. Gravsättning sker i en enkel urna av nedbrytbart material, som tillhandahålls av kyrkogårdsförvaltningen.
Askgravlundar finns på följande kyrkogårdar: Donsö, Styrsö, Säve, Torslanda, Björlanda, Västra och Östra.

Reglemente för begravningsverksamheten som begravningsfrågor i stort med bl a gravrätt samt definitioner på minneslundar och askgravlundar

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Vardagar kl. 9-12, 13-16.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg (nytt postnummer 4/3-19)