En kvinna läser ur Bibeln.
Lyssna

Kvällsbibelskola

Öppen kvällsbibelskola i Mönsterås 

Kvällsbibelskolan är för dig som vill lära dig mer om kristen tro och vad det innebär att vara kristen. Vi träffas i Mönsterås församlingshem efter veckomässan på tisdagar och håller på i ungefär en timme. Kvällarna kan vara fristående eller ingå i en tematisk serie. I det senare fallet får du ut mest av undervisningen om du kommer alla de gånger som ingår i serien. Lärare är Johan Kårlin, om inget annat anges.

När: Tisdagar kl 18.45 till ca 19.45.

Var: I lektionssalen på nedre våningen i Mönsterås församlingshem

Frågor: Kontakta Johan Kårlin, präst, se kontaktuppgifter längst ner på denna sida.

Anmälan: Ingen anmälan behövs, kom de kvällar du kan.

Schema 

27 AUG - 17 SEP - DE FYRA EVANGELIERNA
Fyra tisdagar tittar vi närmare på Bibelns mest centrala böcker, de fyra evangelierna. Nu har du chansen att få riktigt bra koll på vad de egentligen förmedlar och hur de kompletterar varandra.

24 SEP - 26 NOV - ALPHAKURS
Den vanliga kvällsbibelskolan tar paus. Istället har vi en alphakurs som är en introduktion till den kristna tron. Varje kväll innehåller både undervisning och förutsättningslösa samtal. Kursen är för dig som funderar på om den kristna tron kan vara sann och för dig som funnit en tro men saknar grundkunskap. Anmälan krävs. Läs mer här.

3 - 10 DEC - ADVENT- OCH JULTEMA
Vi talar om vad advent och jul spelar för roll i kyrkans liv och ser närmare på de bibelberättelser som är kopplade till denna tid i kyrkans år. 

(Vårterminen börjar 14 januari.)

Johan Kårlin

Komminister