Barn och unga

Konfirmander

Varje läsår har vi en konfirmandgrupp som samlas på onsdagar och konfirmeras en söndag i maj. Vi pratar om livet, Gud, ondska, glädje och allt annat mellan himmel och jord. Läger och möte med andra ungdomar, skratt och lek, andakt och gudstjänst är exempel på vad som ingår. Anmälning till höstens grupp gör du via formulär på vår startsida.

Konfirmation 2021

Ungdomsgrupp

Kom och häng med oss på fredagar kl 17-20 i Mönsterås församlingshem. Vi ses typ var tredje vecka. Kontakta Emanuel så får du vara med i vår chatt och får exakta datum.

Unga ledare

Att bli en del av gemenskapen vi kallar Unga ledare är en att växa i tro och få pröva olika uppgifter i kyrkan. Du får en ledarutbildning, härlig gemenskap och chansen att bidra i till exempel konfirmandarbetet. Utbildningen riktar sig till dig som är tonåring och konfirmerad. Kontakta Anita om du är intresserad.

Unga Ledare

Kyrkis

Sommaruppehåll, välkommen i höst! Start 12 september.

Varje torsdag kl 9.30-11 är det Kyrkis i Mönsterås församlingshem. Verksamheten är för dig som är hemma med yngre barn. Träffarna innehåller sång, rytmik, ramsor, lek, fika och gemenskap. Ingen anmälan behövs, bara kom. Kontaktperson: Martina Augestrand.

Familj å dé

Sommaruppehåll, välkommen i höst!  Start 9 september.

Familj å dé är en verksamhet för yngre barn tillsammans med medföljande vuxen. Vi träffas i Mönsterås församlingshem måndagar ojämna veckor kl 16.30-18. Träffarna innehåller samtal, lek och kreativitet och avslutas med en enkel middag ihop. Betoningen är gemenskap och möjligheten att lära mer om vad kyrkan tror och är. Ingen anmälan, bara kom. Kontaktperson: Martina Augestrand.

Söndagsskola

I Mönsterås kyrka är det gudstjänst varje söndag kl 10. I samband med den samlas barnen i ett eget rum en stund för undervisning och aktiviteter. Målgruppen är barn från 4. Kontaktperson: Martina Augestrand.

Soul Children

Sommaruppehåll, välkommen i höst.

Soul Children träffas varje tisdag kl 16-17 i Mönsterås församlingshem. Det är en är en kör som riktar sig till tweens mellan 10 och16 år. Repertoaren är bred och består bland annat av gospel, pop och soul. Det är ofta rörelser och koreografi till låtarna. Kören vilar på tre ben, det musikaliska, det sociala och det andliga. Musiken står i centrum, men gemenskapen är också viktig och du får möjlighet att lära dig mer om vad kyrkan är och tror. 

Soul Kids

Sommaruppehåll, välkommen i höst.

Soul Kids träffas varje måndag (jämna veckor) kl 16.30-17.15 i Mönsterås församlingshem. Kören är som Soul Children men anpassad för barn från förskoleklass till årskurs 3.

Soul Children-rörelsen

Soul Children är en del av en rörelse, en stor musikfamilj som finns i Skandinavien och världen och som delvis sjunger samma sånger med samma koreografier. De körer som vill kan enkelt samarbeta och möta andra Soul Children-körer inom Sverige eller utomlands för att utbyta material och erfarenheter. Soul Children arrangerar återkommande festivaler, gatherings och andra event. Läs mer här.

Om du är intresserad av att vara med i Soul Children eller Soul Kids, kontakta Martina Augestrand eller Katarina Ekwall.

Soul Kids och Soul Children