Lucia firande i Zürich

Nyhet Publicerad

10 December 2017

Luciatåg i Kirche S:t Peter den 10 december 2017 kl. 13:00
 

Nu är det hög tid att börja öva på luciasångerna inför luciatåget den 10 december! I år övar vi luciasångerna tillsammans med barnen på Svenska kyrkans julbasar (Freie Evangelische Schule, Waldmannstrasse 9, Zürich)  den 25 november kl.10:15-11. Övningen med barnen sker utan föräldrar, som istället kan passa på och shoppa och fika på egen hand :-).

 

För Luciatåget träffas vi den 10 december kl. 11:45 utanför stora ingången till Kirche S:t Peter i Zürich. Barnen bör komma ombytta och klara och inga föräldrar får komma in i kyrkan medan vi övar. Insläpp för all publik sker kl. 12:30 genom stora ingången. Observera att det inte är möjligt att reservera platser i kyrkan, eftersom vi tar med oss alla kvarlämnade saker bakom scenen.

 

Alla barn är välkomna, men bedöm själv om ditt barn är gammalt nog att kunna vara med kören utan någon förälder samt i viss mån kunna koncentrera sig i ca 1 timme under gudstjänsten. Övningen blir ett litet test och därför får inga föräldrar vara med inne i övningslokalen. Det behövs ingen föranmälan till varken övningen eller luciatåget.

Det vore trevligt om vi hade tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar med i tåget (inga lucior!). Alla dräkter måste ordnas av barnens föräldrar och föräldrarna måste också se till att barnen är i kyrkan i tid. Tärnorna behöver rött band runt midjan och glitter i håret. Gärna glitter som inte "fäller" så mycket. Tänk på att det kan vara kallt i kyrkan så se till att ditt barn har tillräckligt med ljusa kläder under linnet.

Barnen får endast ha elektriska tärnljus och ska helst ha till kläderna matchande skor på fötterna.

 

Barnen kommer att sjunga följande sånger:

1.    Sankta Lucia

2.    Staffan var en stalledräng

3.    Tre pepparkaksgubbar

4.    Goder afton, Goder afton

5.    Lusse Lelle

 

Sångtexterna och informationen om luciatåget finns

att ladda ner på www.nobe.ch och eller länken nedan.

 

Om ni har frågor så får ni gärna höra

av er till Kathja Tapanainen Andrews (kathjatapanainen@hotmail.com)

 

Vi ser fram emot ett fint luciatåg!
 

Nota Bene Kören

genom

Kathja Tapanainen Andrews, Leo Fall och Katarina J. Holmström

Sångblad