Prästpraktikanter på besök

Nyhet Publicerad

Församlingen får glädjen att ha två präststudenter på besök under de två sista veckorna i mars. Det är Magdalena Hedman som studerar i Uppsala och Maria Gruber Wikström som studerar i Lund.

Magdalena Hedman

Magdalena Hedman går sitt slutår på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala. Magdalena är operautbildad musikvetare som sadlade om helt för några år sedan och började studera teologi. Nu är hon prästkandidat för Uppsala stift med målet att prästvigas i januari 2018. Hon älskar att vandra i Alperna tillsammans med maken, ett nöje som passar sig bra när man är hundägare. 

Maria Gruber Wikström

Maria är prästkandidat i Lunds stift och går sitt slutår på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund, med planerad vigning i januari 2018. Hon bor med man och dotter utanför Ystad. För Maria handlar teologi mycket om mötet, samtalet och delandet. Gud möter oss på olika sätt vid olika tillfällen i livet, både i glädjen och i ledsamheten. Ibland sker samtalet för Maria i ensamhet med Gud hemma i den egna trädgården, men lika gärna sker det tillsammans med familj och vänner, god mat och ett glas gott rödvin! I maj får hon möjlighet att tala Gud och mission på den internationella konferensen GETI, som hålls i Berlin. Konferensen är också en del av årets Kirchentag, som beräknas välkomna tiotusentals kristna från en mängd olika kyrkosamfund. Snacka om möten, samtal och delande!