Foto: Magnus Aronsson

Hur ser ni på att sova i kyrkan under en gudstjänst?

till exempel på julafton? Tack på förhand! /Karina

Om du sover under gudstjänsten på julafton så missar du ju alla härliga julpsalmer och mycket annat. Är du morgonmänniska föreslår  jag att du går på julottan och är du kvällsmänniska så gå på en midnattsgudstjänst. Just vid jul är det gudstjänster vid många olika tidpunkter på dygnet så någon borde passa dig.

/ Tina

Altarprydnad Föra kyrka

Här ser du vad som är på gång i norra Ölands pastorat

Gudstjänsterna är en ständig inbjudan till gemenskap med andra och med Gud. Här hittar du vår KALENDER

Manlig präst ler mot gudstjänstbesökare som sitter i kyrkbänkarna.

Gudstjänsten

Gudstjänster firas varje söndag i Svenska kyrkans församlingar, och ofta andra dagar också. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.

Ett stearinljus lyser i mörkret bredvid en öppen psalmbok.

Julsånger på Spotify

På Svenska kyrkans konto på Spotify finns spellistor med julens musik. Du hittar allt från julgospel till alla psalmer från Den svenska psalmboken.